Crònica dels @Margeners de la diada del 30è aniversari de Cal Figarot @Verds




Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Els Margeners de Guissona ens hem desplaçat fins a la capital de l'Alt Penedès per actuar a la diada castellera del 30è aniversari de cal Figarot, seu social dels Castellers de Vilafranca. A part dels amfitrions, també ens han acompanyat els castellers de Vila de Gràcia i els Xiquets de Cambrils.

La pluja ha sigut la gran condicionant de la diada. Tot i acordar retardar l’inici de l’actuació per esperar que la pluja cedís, finalment l’actuació s’ha traslladat a la nau d’assaig dels Castellers de Vilafranca. Aquest fet ha provocat que es rebaixessin pretensions per part d’algunes de les colles ja que el sostre impedeix que hi càpiguen castells de 9.

Els Margeners hem encetat la nostra ronda de castells amb el 4 de 7, tot i que ha pujat amb un ritme més pausat que l’habitual, el castell no ha perdut les mides i s’ha descarregat sense problemes. En segona ronda, hem descarregat un tranquil 2 de 6 que presentava un tronc reforçat. El 4 de 6 amb el pilar ha estat el tercer castell marró que no ha suposat cap mena de complicació.

Els Verds, amfitrions de la jornada, han sigut els més condicionats per la pluja ja que el 2 i el pilar emmanillats eren els seus principals objectius per la diada de cal Figarot. Finalment, han descarregat el 4 i 3 de 8 amb el pilar i un 2 de 8 amb folre, estructures que es podrien veure en un pis més en actuacions pròximes.

Els Castellers de Vila de Gràcia, per la seva part, han realitzat la clàssica de vuit. Nomenclatura que fa referència a haver completat els dos castells basics de 8 juntament amb el dos de 7. Les tres estructures s’han executat de manera ferma i solvent. La setmana vinent, en la seva Festa Major, podrien tornar a atacar els castells de nou pisos.

I per últim, els Xiquets de Cambrils, en primera ronda, han carregat el seu primer 4 de 7 des de la seva refundació. El castell ha pujat ràpid i decidit però les mides obertes a nivell de terços ha castigat al castell que ha acabat cedint en la descarregada. En segona ronda, i després de la caiguda del 4, han decidit provar el seu primer 3 de 7, aquesta estructura però no ha esdevingut en èxit ja que en la entrada de l’acotxador ha fet llenya quedant en intent. Han acabat l’actuació amb un 3 de 6 i renunciant a una tercera ronda.

L’actuació ha acabat un pilar de 5 per part nostra, sis pilars de 4 dels verds, un vano de 5 dels graciencs i dos pilars de 4 dels Xiquets de Cambrils. Finalment, els Castellers de Vilafranca ens han delectar amb una prova de 3 de 10 amb folre i manilles fins a sisens a fora el pati. Els Castellers de Vila de Gràcia també han aprofitat per realitzar un assaig de 3 de 9 amb folre fins a sisens.

Amb aquesta actuació, els Margeners tornem a realitzar un castell de set després d’algunes setmanes de vacances i de la sortida a Andorra. Recordar que només queden quatre de setmanes per la nostra Festa Major i per tant, tocarà treballar de valent i ser molta gent, tant assajos com actuacions, per a poder fer una actuació de màxims.


Informació facilitada pels Margeners de Guissona, premsa@margeners.cat  

Comentaris