@Torredembarra celebra del 10 al 16 de juliol la Festa Major del Quadre de Santa Rosalia · #balldediables #castellers




Torredembarra celebra aquest mes de juliol la festa votiva del Quadre de Santa Rosalia, amb un programa farcit d’un ample ventall d’actes i activitats. La celebració s’inicia aquest divendres, dia 10 de juliol, amb un assaig, obert a tothom, de la colla castellera dels Nois de la Torre amb un petit refrigeri per als assistents en acabar. 

A partir de llavors i fins al proper 16 de juliol, tindran lloc tot un seguit de propostes lúdiques, festives i culturals. Destaca el Correfoc, el dissabte 11 de juliol, amb la participació del la Mulassa, el Ball de Diables de Cervera, el Drac de Castelló, el Ball de Diables de Tarragona, la Virgília i el Ball de Diables de Torredembarra

Un altre dels actes importants és la diada castellera amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els Nois de la Torre. Serà diumenge 12 de juliol, a les sis de la tarda, a la plaça de la Vila. 

Ja dimecres, dia 15 de juliol, destaca la processó votiva del Quadre de Santa Rosalia, precedida del Seguici Popular de la vila. El Quadre anirà acompanyat per la Fanfara de Torredembarra i serà portat pels membres de la Cofraria de l’Hermandad del Nazareno. La Coral Santa Rosalia, interpretarà els Villancets, acompanyada de La Fanfara, al carrer Ample i a la plaça de la Vila. 

Programa de festes

Divendres 10 de juliol 
  • A les 9 del vespre, a la plaça de la Vila, assaig dels Nois de la Torre, obert a tothom. Organitza: Nois de la Torre. En acabar l’assaig, refrigeri pels assistents a l’assaig.
Dissabte 11 de juliol 
  • A les 7 de la tarda, a la plaça de Castell Espectacle d’animació infantil amb els Yini i Yango. 
  • En acabar l’espectacle, al Pati del Castell, presentació de la samarreta de la Festa de Santa Rosalia 2015. Organitza: Agrupació de Balls Populars. 
  • A dos quarts d’11 de la nit, passeig de la Sort, c/ de la Sort, pl. de la Font, pl. de la Vila, c/ de Joan Güell i pl. del Castell Correfoc, a càrrec de la Mulassa, el Ball de Diables Cervera, el Drac de Castelló, el Ball de Diables de Tarragona, la Virgília i el Ball de Diables de Torredembarra
  • A dos quarts de 12 de la nit, a l’aparcament de Mañe i Flaquer, Pre-barrakes, amb l’actuació central de grup IVORY, guanyador del concurs de barrakes 2014, i discjòquei. 
Diumenge 12 de juliol 
Dilluns 13 de juliol 
  • A les 6 de la tarda, a la plaça del Castell Jocs gegants i inflable. A dos quarts de nou del vespre, a la plaça Mn Joaquim Boronat, VIII Mostra de Balls Country. Organitza: Ass. Country la Torre. 
Dimarts 14 de juliol - La vigília i el ball de Festa Major 
  • A les 12 del migdia, Tritlleig de campanes des del campanar de l’església de Sant Pere Apòstol i enlairament de coets des de la Torre del Castell. 
  • En acabar, pels carrers del nucli antic Passacarrers amb la xaranga Tocabemolls de Tarragona. 
  • A les 7 de la tarda, des de la pl. de l’Escorxador, Cercavila del Seguici Popular Infantil, amb el Ball de Diables Infantil, la Mulasseta, el Ball de Bastonets, el Ball de Pastorets Infantils, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets i la Colla Infantil dels Nois de la Torre
  • A dos quarts d’11 de la nit, a l'aparcament de Mañé i Flaquer, Concert i ball amb l’Orquestra Jamaica Show. Seguidament, Ball jove amb l’Orquestra Jamaica Show. 
Dimecres 15 de juliol - La festa. La processó votiva 
  • A les 8 del matí, Matinades, amb els Grallers de la Torre. 
  • A les 9 del matí, a l’església de Sant Pere Apòstol Missa Primera. 
  • A les 11 del matí, a l’església de Sant Pere Apòstol, Solemne Ofici, acompanyat per la Coral Santa Rosalia i veneració de la relíquia de la patrona. 
  • A dos quarts de 8 del vespre, des de l’església de Sant Pere Apòstol, Processó votiva del Quadre de Santa Rosalia, precedida del Seguici Popular de la vila. El Quadre anirà acompanyat per la Fanfara de Torredembarra i serà portat per la Confraria de l’Hermandad del Nazareno. La Coral Santa Rosalia interpretarà els Villancets, acompanyada per La Fanfara, al c/ Ample i a la pl. de la Vila. 
  • En arribar, a l’església de Sant Pere Apòstol, Veneració del Quadre i cant dels Goigs a Santa Rosalia. 
  • A dos quarts de 10 de la nit, al claustre de la Fundació Pere Badia Concert Clàssics a la fresca, a càrrec de l'alumnat de l'Escola Municipal de Música de Torredembarra. Organitza: Regidora d’Ensenyament. 
Dijous 16 de juliol – Festa de la Mare de Déu del Carme i Processó Marinera. 
  • A les 7 de la tarda, a l’església de Sant Joan Baptista de Baix a Mar Missa de la Mare de Déu del Carme. 
  • A tres quarts de 8 del vespre, a Baix a Mar Processó marinera, amb la sagrada imatge de la Mare de Déu del Carme, portada pels pescadors fins a la mar, benedicció de l’aigua i cant de la salve, amb l’acompanyament de la banda dels timbals de l’Hermandad del Nazareno. 
  • Seguidament, trasllat al port per a la processó marítima. 
  • Seguidament, al passeig Colom Ballada de sardanes, amb La Cobla La Principal de Tarragona. 
  • En tornar de la processó marítima, de Cal Bofill a la plaça de Valls Ibern Processó, besamans, cant dels Goigs i enlairament de coets. Organitza: Parròquia de Sant Joan Baptista de Baix a Mar.

Informació extreta de http://www.torredembarra.cat/

Imatge extreta de http://www.turismetorredembarra.cat/festa-del-quadre-de-santa-rosalia-aid-55

Comentaris