LA GROSSA proposa números relacionats amb la #sardana i la #culturapopular i tradicional




La Loteria de Catalunya ha enviat a diverses entitats del món sardanista una publicitat per promoure números simbòlics amb la sardana i acostar aquest sorteig al col·lectiu. 

El text indica que la Grossa vol ser el centre de la rotllana i compartir l’alegria d’un ball tradicional amb tots vosaltres, apassionats de la sardana”. Per això proposen que la colla que faci participacions siguin d’un “número arrelat a una tradició tan catalana” com ara la data de l’estrena de ‘La Santa Espina’ (19107) o de l’estrena de ‘La sardana de les monges’ (2219). A part d’aquestes propostes, Loteria de Catalunya suggereix pensar la xifra que més simbolisme representi per a cada colla, com ara “el dia del naixement de Pep Ventura” o l’any que la sardana “va ser afegida al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya”

Cada número consta de 100 bitllets de valor de 5 €, per tant només es poden fer participacions per 500 €. Les entitats sardanistes interessades poden contactar a través del correu electrònic participacionsgrossa@gencat.cat o bé a través del telèfon 93 554 74 40.




Des de Loteria de Catalunya indiquen que aquesta proposta vol “apropar la Grossa a la cultura popular i tradicional de Catalunya”. Així, aquesta promoció s’ha fet extensiva a les entitats de diables, gegants, castellers i correfocs. Per a aquests col·lectius s’ha proposat números vinculats a l’any de la 1a constància escrita de ball de diables o la primera vegada que hi va haver ball de gitanes. 

Des que es va iniciar el sorteig de la Grossa al 2013 és la primera vegada que es fa aquesta acció. La promoció es farà fins al mes de setembre i des de l’ens organitzatiu s’assegura que ja hi ha sol·licituds de participacions per part de diverses entitats de cultura popular i tradicional. 


Extret de http://sardanista.cat/fed/tpnoti_c.asp

Comentaris