El #foc, de nou protagonista indiscutible de l'#AquelarreCervera i l'#Aquelarret




Els Diables Carranquers de Cervera ja han endegat la maquinària per preparar el proper Aquelarre. A la colla diablera de Cervera se’ls encarrega la tria de les colles convidades de diables, amb les quals comparteixen energies, esforços i carretilles per ser cremades la nit cerverina més bruixa de l’any.

L’any passat, per commemorar l’aniversari de la colla de diables de Cervera, es va voler potenciar la sortida de la Universitat convidant una colla de diables i un drac que van fer la baixada. El resultat va ser molt bo, amb més vistositat de foc a la sortida i amb més color amb un drac convidat, ja que La Polla, creada l'any 1983 per la Confraria d'Animació La Matraca, per l’Aquelarre actua només per tancar el primer acte a Cal Racó, i Lo Carranco Bilandó, el drac dels Carranquers, actua la nit de divendres. Des de l’organització no s’ha volgut tirar enrera i s’ha mantingut una potent sortida de la Universitat amb bona dosi de foc.

Aquest any, les colles convidades que sortiran de la Universitat són els Diables Els Cagarrieres de Cambrils, amb més de 10 anys d’experiència sota les masses, i la Víbria Llacunalba de la colla de diables de Canyelles.

La tercera colla convidada serà el Ball de Diables de Torredembarra. La primera referència que es troba d’aquesta colla és del 1791 com a ball parlat, i ja l’any 1987 es va recuperar la colla de diables de Torredembarra. Amb gairebé 30 anys d’experiència, el Ball de Diables de Torredembarra seran els encarregats de realitzar els correfocs durant la nit de l’Aquelarre. Els que surten de la plaça Santa Anna a la 1 de la matinada i el que s’inicia al Portalet a dos quarts de 4 de la nit. Ambdós acaben a Cal Racó per donar pas a l’espectacle, i on, posteriorment, finalitza l’acte d’espectacle els Carranquers amb el Ball de Diables (2n acte) i el Foqueral (3r acte).

Els Carranquers, pels quals l’Aquelarre representa l’actuació més important de l’any i en són també part essencial de la festa, actuaran la nit de divendres amb Lo Carranco Bilandó i realitzaran el correfoc de comiat davant la Universitat la tarda de diumenge. Pel que fa a la colla infantil i juvenil de Carranquers actuaran a la cercavila de l’Aquelarret amb la Tarasca, juntament amb la Colla dels Petits Diabòlics de les Roquetes del Garraf, de Sant Pere de Ribes, com a colla convidada al certamen per al petits diables i bruixots.


Nota de premsa facilitada per comunicacio@aquelarre.cat

Imatge extreta de http://s452203631.mialojamiento.es/ca/establiments/aquelarre-de-cervera/

Comentaris