VALLS fa Festa Major per SANT JOAN! · #tocamanel




Coincidint amb la tradicional celebració de l'arribada del solstici d'estiu, comuna a gran part dels indrets de la nostra geografia, Valls viu també la seva festivitat anual més emblemàtica: la Festa Major de Sant Joan, dedicada al patró de la ciutat, que se celebra entre els dies 19 i 25 de juny.

Les diades principals de la festa són el 23, el 24, i el 25

El dia 23 al migdia s'inaugura la Festa Major amb una gran tronada al Pati, cèntrica plaça vallenca. A 1/4 d'11 de la nit té lloc la tradicional Sortida de Completes. Aquest acte es complementa amb una ballada del bestiari popular i amb una exhibició castellera a la plaça del Blat. La nit continua amb les diverses revetlles populars.

El dia 24, un cop acabat l'ofici solemne que se celebra a l'església arxiprestal de Sant Joan, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls inicien oficialment la temporada castellera a la plaça del Blat.

Al llarg dels tres dies, se celebren altres actes culturals, cívics i esportius i la Festa Major acaba amb un espectacular castell de focs d'artifici, el dia 25 a la nit.

Aquí tens el programa de les festes:




Extret de http://www.valls.cat/default.asp

Comentaris