Un treball dels alumnes de 5è i 6è de primària de l'escola Sant Gil, de Torà, Premi Baldiri Reixac




El treball Georeferenciem els nostres monuments emblemàtics, dels alumnes de 5è i 6è de primària de l'escola Sant Gil, de Torà, ha estat guardonat amb un premi Baldiri Reixac en la categoria d’alumnes. Han estat premiats també per la tasca realitzada els mestres Àngela M. Pujol, Lídia Moreno, Gerard Santacreu i Desirée Taló.

Els Premis Baldiri Reixac es lliuraran a les escoles, alumnes, mestres i professors que han estat distingits en aquesta XXXVII edició el dimecres 3 i el diumenge 7 de juny. El dia 3 es farà l'acte de reconeixement a escoles, mestres i professors al Palau de Pedralbes de Barcelona, que serà presidit per Irene Rigau, consellera d’Ensenyament. El dia 7 serà el que pertocarà als alumnes, en una celebració que es farà al Casal de l'Espluga de Francolí.

Els premis, que atorga la Fundació Carulla, estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat.

En aquesta trenta-setena edició s'han atorgat 12 premis a la categoria d’escoles amb una dotació de 3.300 euros cadascun. En aquest cas, el jurat ha valorat la qualitat global i la catalanitat, en llengua i continguts concretades en un projecte educatiu i lingüístic que s'estigui aplicant i que assoleixi un ús elevat de la llengua entre l'alumnat i el professorat, tant en l'activitat acadèmica com en la comunicació informal. El guardó contempla, alhora, les dificultats que poden presentar determinats contextos escolars.

Pel que fa a la modalitat de mestres i professors, hi ha dos guardons de 4.000 euros per a un estudi, assaig pedagògic o experiència didàctica, que s'atorguen a projectes d'estudi o experiències que contribueixin a millorar la qualitat educativa i la docència, i, conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya, s’ha atorgat un premi de 4.000 euros a una experiència docent en clau d'innovació, rellevant per la seva creativitat i capacitat d'anàlisi i adaptació als reptes de l'escola del segle XXI.

Finalment, les distincions als treballs d'alumnes han estat 65, dotades amb 700 euros cadascuna. A més, s'han donat dos premis de 1.500 euros destinats a experiències específiques que fomentin la comunicació en català entre l’alumnat dins i fora de l’aula a fi de promoure l’ús social de la llengua.

Els Premis Baldiri Reixac són dotats per la Fundació Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que l’entitat tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana. La dotació total d’aquesta edició és de 100.100 euros i l’àmbit d’actuació són els territoris de parla catalana.

Les candidatures que optaven als Premis eren un total de 308, repartits entre 34 escoles, 204 alumnes i 70 mestres.

Enguany el jurat dels premis està format per Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Josep Maria Calbet, Carles Sigalés, Josep Maria Farré, Assumpta Fargas, Josep Gonzàlez-Agàpito, Anna Ramis, David Pujol i Rosa Maria Securún. 


Informació facilitada per info@contebcncomunica.com 

Comentaris