Taradell s'omple de bastoners








La XL Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya celebrada aquest dissabte a Taradell ja és història. I passarà a la història per reunir al municipi taradellenc un total de 54 colles, 1300 bastoners i músics, i uns 150 voluntaris que van fer possible el desenvolupament de la festa que va tenir de tot: tradició, cultura, balls, música i sobretot un gran ambient, tant en les colles participatives com amb el públic, molt nombrós sobretot a la part final de la festa, que va ajudar també, a complementar una gran vetllada. 

Al voltant de les 4 de la tarda van arribar les primeres colles bastoneres del pavelló, d’on van sortir, amb tres cercaviles diferents, a partir de les 6 de la tarda. Aquestes no van parar de ballar oferint un gran repertori de balls per tots els carrers del municipi. 

Una mica més tard del previst, al voltant de les 9 del vespre, les tres cercaviles es van concentrar a l’aparcament de l’antiga Carpa on després dels parlaments i durant cinc minuts totes les colles van fer la ballada final. 

En els parlaments, Gemma Gaudes, secretaria de l’Associació Jove Set Vetes, entitat organitzadora de la trobada, va voler agraïr a “tot el poble” la seva participació i entrega a ajudar i fer possible la festa. Adrià Ortiz, president de la Coordinadora de colles bastoneres de Catalunya, i que a Taradell estrenava càrrec, va dir que “és un honor està aquí” i va ressaltar sobretot el fet “d’haver-hi generacions de diferents edats reunides en un mateix espai per ballar bastons”. Va afegir que “és un orgull, això demostra que la cultura és per i de tothom”. També va posar de manifest “el relleu jove de la colla de Taradell davant de persones que han lluitat per la nostra cultura i que ara donen pas als més joves” i també va anunciar que des de Taradell s’ha donat la idea de promoure, de cara l’any vinent la Primera Trobada de Joves Bastoners de Catalunya. El torn de paraules el va tancar l’alcalde de Taradell, que s’estrenava en el nou càrrec per tercera vegada després de la constitució de l’Ajuntament 2015-19 feia poques hores, i va destacar la gran tasca, en aquest cas, de tots els bastoners de seguir mantenint les tradicions Catalanes. A l’acte també hi van participar l’hereu, Albert Codina, i la pubilla de Taradell, Bruna Roma i un grup de trabucaires de Taradell. 

Després de la ballada final totes les colles es van traslladar al pavelló, on al camp de futbol annex, es va fer el sopar popular seguint amb el gran ambient de tota la jornada que va seguir amb el concert dels Trapadella. Entremig es va proclamar a Núria Vilaró, bastonera d’Honor de Catalunya.


Informació i imatges extretes de http://radiotaradell.com/taradell-somple-de-bastoners/

Comentaris