Revetlles de Sant Joan amb precaució · Sigueu responsables!

 




Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres.

Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Els riscos a què pretén fer front aquesta campanya són dos:
  • Els accidents causats per la manipulació incorrecta de productes pirotècnics. Els quadres clínics més habituals en una nit de revetlla, a Catalunya, són bàsicament cremades, lesions als ulls i a l'oïda i amputacions.
  • L' increment potencial del risc de focs de vegetació per l'encesa de fogueres i també per la ignició que poden provocar els petards o altres artefactes que continguin foc. Els Bombers de la Generalitat fan prop d'un miler de sortides relacionades amb la revetlla de Sant Joan, entre les 20.00 hores del dia 23 de juny i les 08.00 hores de l'endemà. En gairebé tots els casos es tracta de sufocar incendis, tant de vegetació com de mobiliari urbà, i fogueres mal apagades a tot el país. Els Bombers de Barcelona solen fer, en la mateixa franja horària, prop d'un centenar llarg de sortides. El telèfon únic d'emergències, 112, atén en aquesta mateixa franja horària gairebé deu mil trucades.

Recordeu, per a qualsevol emergència truqueu al 112.


Extret de http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/revetlles/

Comentaris