desFOLCa't 2015 · CALAF, dissabte 27 de juny · #desfolcat #calaf




Per a més informació: http://desfolcat.cat/

Comentaris

Bloc Lo Carranquer ha dit…
El desFOLCa't engegarà amb un homenatge a Ovidi Montllor amb David Fernàndez
El festival torna a portar una Trobada de Colles Bastoneres
cultura
Divendres, 19 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.


En una setmana, Calaf serà novament la capital el folk català i la música d'arrel, amb el Desfolca't. Aquest 2015 s'arriba a la 24ena edició, el dissabte 27 de juny, amb un menú espectacular que orbitarà sobre l'homenatge a la figura d'Ovidi Montllor.

El Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf comptarà aquest any amb un espectacle inaugural —que subsituirà la mostra de solistes— i que estarà dedicat al cantautor i actor alcoià Ovidi Montllor. Poemes, músiques i reflexions conformen aquesta original proposta que portarà a escena David Caño, Borja Penalba i David Fernández, o, tal com ells mateixos s'anomenen, un artista, un cantant i un pallasso. Aquest 'Ovidi al cub' serà dissabte 27 de juny a les 3/4 de 10 a la plaça dels Arbres.

L'espectacle inaugural no és l'única novetat del desFOLCa't!: l'altra proposta innovadora és la tarda dedicada a la cultura popular, amb la tercera edició de la Trobada de colles bastoneres i, sobretot, amb una nova exhibició de colles castelleres. Hi prendran part els Castellers de Santpedor i els Picapolls de la Gavarresa, que oferiran una mostra del seu repertori casteller a partir de les 6 a la plaça Gran. D'aquesta manera l'organització amplia l'oferta festiva i popular del Festival, amb una programació especialment pensada per al públic familiar que es completarà amb l'animació infantil a càrrec de Jam – Dragon St. Cal recordar també que s'ha programat un taller infantil i un per a adults de jotes i boleros mallorquins—que engegaran a les 5 al Casal de Calaf, i pels quals és necessari inscriure's prèviament.

A 2/4 de 9, el sopar popular a la plaça dels Arbres servirà per agafar forces per a una nit intensa, plena de música i de festa. Després de l'espectacle 'Ovidi al cub', a la mateixa plaça hi haurà ball amb els mallorquins Sa Torre. Després serà el torn dels concerts als bars: al Bar Canet hi actuaran els catalans Riu (3/4 d'11), al pub Skàndol els bascos Dead Bronco (1/4 de 12) i al Bar Rosa els catalans Morena (3/4 de 12). A mitjanit la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra portarà la música dels Balcans a la plaça dels Arbres, i seguidament els Morena i finalment els francesos Babylon Circus completaran la matinada del desFOLCa't de Calaf.

Totes les actuacions del desFOLCa't! – festival de Música Popular i Tradicional són gratuïtes; només cal adquirir prèviament el tiquet per al sopar popular i tramitar les inscripcions al taller de jotes i boleros.

Per a més informació, visiteu el web www.desfolcat.cat.

--
http://anoiadiari.cat/cultura/desfolca-t-enguany-engega-homenatge-ovidi-montllor/