Catalunya i Cervera, dissabte a Milà





La Xarxa de Comunicació Local participa activament en la presència catalana a l'Expo Milano 2015 amb l'organització dels actes de cloenda, el proper dissabte 13 de juny. Sota el títol 'Catalunya a Milà' s'han previst exhibicions de cultura popular i tradicional, que tindran lloc al castell Sforzesco a les 12 del migdia i a les 10 de la nit. El Duomo serà també escenari d'aquesta programació especial a les 7 de la tarda, ja que acollirà l'actuació de l'Escolania de Montserrat i la del Cor de Cambra Francesc Valls de la catedral de Barcelona, que interpretarà el 'Cant de la Sibil·la'. Tant la mostra de cultura popular com l'acte musical de l'interior de la catedral milanesa seran retransmesos en directe per les televisions locals.

Catalunya, a l'Expo in città

Catalunya està tenint una important presència a Milà en el marc de l'Expo in città, una iniciativa que es desenvoluparà a tota la ciutat, per apropar els seus valors i continguts a la ciutadania. Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona han estat les institucions encarregades d'organitzar la presència catalana, amb una mostra gastronòmica com a eix central.

Per a la cloenda, però, la Diputació de Barcelona ha programat un seguit d'actes per difondre la cultura catalana arreu del món a través de la finestra que ofereix un esdeveniment com l'Expo. Per això s'han escollit, entre les moltes activitats previstes, dues manifestacions com els castells i el 'Cant de la Sibil·la', declarats Patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO l'any 2010.

La Xarxa Audiovisual Local ha preparat tot el dispositiu i realitzarà l'especial televisiu, que s'oferirà en directe als canals locals.

La cultura popular, protagonista del matí

L'imaginari festiu català omplirà a les 12h la plaça del Cannone, a les portes del castell Sforzesco, amb les actuacions del Grup de gegants i grallers de Cervera, actual Ciutat Gegantera de Catalunya, en representació de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya. Aniran precedits de l'Àliga de Girona, que encapçalarà la comitiva, i donaran pas a les actuacions dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

La festa comptarà també amb l'actuació de la banda de música Agrupació Musical Senienca.

El Duomo parlarà en català

Els actes festius donaran pas a la litúrgia, a partir de les 7 de la tarda, al Duomo. La catedral milanesa acollirà l'actuació de l'Escolania de Montserrat, que interpretarà peces com 'Moreneta en sou', 'Nigra sum' o l''Ave Maria', entre d'altres. Tot seguit, es podrà sentir el 'Cant de la Sibil·la', drama molt popular a l'edat mitjana que anuncia l'arribada del Messies i que es representa abans de la Missa del Gall, en les veus del Cor de Cambra Francesc Valls de la catedral de Barcelona.

Fi de festa major

Ja a les 10 de la nit, la plaça del Cannone tornarà a recuperar el protagonisme amb un acte festiu que sumarà la presència dels diables a les agrupacions i colles que ja hauran actuat al matí. Els Carranquers de Cervera seran els encarregats d'omplir el barri vell de Milà de llum i el so atronador de la pirotècnia amb les carretillades, el ball de diables i la presència del bestiar de foc.

Els diables estaran acompanyats per l'Àliga de Girona, els gegants de Cervera i les dues colles castelleres convidades, per acabar de farcir una jornada d'autèntica festa major.

Per televisió i Internet

L'especial 'Catalunya a Milà' es podrà seguir dissabte en directe a les televisions locals i també en 'streaming' a www.laxarxa.com. Diumenge, a les 6 de la tarda, s'emetrà un resum amb els millors moments de la jornada i tot el programa està disponible a www.xiptv.cat/catalunya-a-mila.


Informació extreta de http://www.laxarxa.com/media/noticia/la-xarxa-organitza-aquest-dissabte-els-actes-de-cloenda-de-la-presencia-catalana-a-l-expo-milano-2015-amb-l-especial-catalunya-a-mila

Comentaris