dimecres, 10 de juny de 2015

4a Escola d'Estiu de Glosa, d'Espolla · del 14 al 18 de juliol de 2015
La quarta edició de l’Escola d’Estiu de Glosa arrenca amb l’alegria i el moviment al cos que ens duu la rumba, ja que enguany hem escollit el garrotín com a eix temàtic. L’escola s’emmarca en un 2015 ple de propostes arreu dels Països Catalans de cançó improvisada, per això hem volgut fer un petit homenatge al gènere que va impulsar la creixent popularització de la glosa al Principat, ara fa més de deu anys. 

Al llarg d’aquests quatre anys d’escola s’han anat creant llaços d’unió entre els glosadors de tot el territori -de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar!-, ja que tenim tant alumnes com professors d’arreu. Aquest fet, sense que en fóssim conscients en un principi, ha ajudat a què ens coneguéssim i a què compartim experiències i coneixements. Sens dubte, un dels tresors que ens ha aportat la realització de l’escola de glosa estiu rere estiu. 

Aquest intercanvi propicia, a més a més, el contacte entre educadors de diferents centres educatius, fent que cada cop sigui més fàcil poder organitzar trobades comarcals o nacionals entre alumnes.

L’escola ofereix diversos itineraris que els alumnes poden escollir segons els seus interessos. Es poden decantar per combinar l’aprenentatge de la cançó improvisada amb l’itinerari d’acompanyament musical, amb el de creació poètica, o bé aprofundir en la part més pedagògica. Després d’haver dut a terme tres edicions de l’Escola d’Estiu de Glosa, cada cop hi ha més escoles i instituts que l’han introduïda en el seu currículum. Els docents estan cada cop més d’acord en què cal aprofitar aquesta eina pedagògica, que veuen que el seu valor és molt gran no tan sols en motivació sinó també en l’aportació de continguts i de competències bàsiques en general. 

L’Escola compta amb el reconeixement i el suport del Departament d'Ensenyament i s'ofereix dins del Pla de Formació Permanent del Departament d'Ensenyament així com en el Campus de Cultura Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Per a més informació:
http://www.escolaestiuglosa.cat/