1r CONCURS DE BALL DE GEGANTS d'Igualada · Dissabte 20 de juny




L'Associació Cultural Dessota d'Igualada, l'IMC i Fira Anoia organitzen el proper dissabte 20 de juny la primera edició del Concurs de ball de gegants d'Igualada. 

Es tracta d’un concurs de ball tècnic, amb colles participants de gran nivell que disposen de ball propi, quelcom innovador en el nostre país. 

L’acte anirà acompanyat d’una cercavila prèvia, amb participació de la imatgeria festiva igualadina. 


Informació facilitada per l'Associació Cultural Dessota, secretaria@dessota.org

Comentaris

Bloc Lo Carranquer ha dit…
Igualada celebra el primer Concurs de Ball de Gegants
Els Geganters de Badalona s’han endut el primer premi, Igualada i l’Arboç el segon i el tercer
Diumenge, 21 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Aquest dissabte l'amfiteatre de l'estació vella ha acollit el primer concurs de Ball de gegants d'Igualada. Ha estat un concurs de ball tècnic, on han participat les millors colles geganteres de Catalunya que tenen ball amb coreografia. Els Geganters de Badalona han estat els guanyadors del concurs, seguits pels gegants d'Igualada i els de l'Arboç.

Igualada ha viscut aquest dissabte un esdeveniment inèdit, nou colles d'arreu del territori han participat al primer Concurs de Ball de gegants de la comarca. El jurat, format per un representant de cada colla, va valorar les actuacions a través de quatre criteris: la compenetració entre balladors i músics, l' originalitat de la coreografia, l'execució tècnica a la plaça i el bon portar els gegants.

Els de Badalona es van endur el primer premi. Van ser guardonats amb 500€ en metàl·lic, a part del reconeixement a la parella de gegants que va consistir en la col·locació d'una banda que haurà de retornar a Igualada per al pròxim concurs, que serà bianual, per tal que es col·loqui als nous campions de la següent edició. Els Geganters d'Igualada i els de l'Arboç van recollir el segon i tercer premi respectivament. A més a més, totes les colles participants van rebre un obsequi.

El concurs va comptar amb la participació dels Geganters de Badalona, Geganters de Tàrrega, Geganters de l'Arboç, Geganters de Manresa (Poble Nou), Geganters de Guissona, Geganters de Terrassa, Tonet i Conxita (Igualada), Geganters del Bisbalet (Igualada), Geganters d'Igualada.

L'acte va cloure amb un sopar de germanor i un concert de gralles. També hi va haver una mostra de balls típics de la imatgeria Igualadina que no va participar al concurs.

--
http://anoiadiari.cat/cultura/igualada-celebra-concurs-ball-gegants/