VIOLINÀRIUS 2015 al CAT · Occitània, el Piemont i Catalunya · 8 i 9 de maig




Ja fa quatre anys que el Centre Artesà Tradicionàrius organitza el Violinàrius, un festival dedicat al violí tradicional. Enguany es farà el 8 i 9 de maig al CAT i comptarà amb la presència de grups i músics vinguts del Piemont, d’Occitània i de Catalunya. S’ha programat un cap de setmana ple de propostes lligades a l’aprenentatge, la divulgació i l’intercanvi cultural a través de col·loquis, tallers i concerts.

Un dels plats forts del festival serà la presentació oficial a Catalunya del grup A Tots Crins, una formació composta per música de diversos orígens. Hi ha els músics occitans Basile Brémaud, Mana Serrano i  Perrine Bourel, la catalana Anaís Falcó i el piemontès Gabriele Ferrero. Aquest intercanvi permet conèixer una altra manera de fer i pensar al voltant del violí, el violoncel i el ball però molt coincident, a la vegada, amb la nostra.

Més enllà dels concerts, el Violinàrius també ha programat un bon reguitzell d’activitats per a músics, glosadors i ballarins. Per als músics hi ha tres tallers de violí tradicional d’Alvèrnia, del Dalfinat i de Catalunya. I els balladors podran gaudir dels tallers de dansa del Piemont de la mà de Gabriele Ferrero, de jotes de la Ribera i el Priorat amb Lídia de Mena i Francesc Tomàs “Panxito” i el ball folk amb A tots crins.


Informació extreta de http://culturapopular.bcn.cat/ca/noticies/el-violinzarius-2015-ja-zss-aquz

Comentaris