Uns 400 dansaires ocupen La Llotja de Lleida i llueixen la sardana per festa major




El 67è Concurs de Colles Sardanistes de Lleida, emmarcat dins el Campionat de la Terra Ferma, ha aplegat unes 35 colles, prop de 400 dansaires, a la plaça de la Llotja de Lleida. Així, la sardana ha envaït, per unes hores, aquest emblemàtic monument lleidatà i ha donat lloc a una veritable jornada de festa major. La cobla Jovenívola d'Agramunt ha estat l'encarregada de fer sonar les tres sardanes de lluïment que han ballat les colles que participaven al Bàsic d'Honor. La calor ha estat l'autèntica protagonista del matí, ja que el sol i les altes temperatures han acompanyat a sardanistes i públic, que precisament, ha pogut participar al concurs, apostant per les colles guanyadores en un sorteig

La colla Dolç Infern, del Grup Sardanista Montserrat, ha guanyat aquesta prova, seguida de l'Estol-espígol d'Agramunt i els Toc de Dansa de Tarragona. 8 colles més, amb els Aires d'Or de Santpedor de convidats i l'Alguairenca, fora de concurs, han completat la classificació d'aquest concurs. En punts lliures, la Dolç infern també s'ha imposat als Estol-espígol, que han acabat amb la segona posició, seguits dels Guspira, també del Grup Sardanista Montserrat, que han aportat fins a 5 colles al concurs. En la categoria juvenil, la Guspira ha superat els Estelats, i en infantils, l'Escarlata s'ha vist superada per l'Esclat de Primavera. En la categoria alevina, els Petits dimoniets s'han enfrontat als Dimoniets que s'han endut el concurs.

L'esclat de confeti i un galop de sortida ha marcat el final d'aquest concurs tan especial. La propera cita pels sardanistes lleidatans és a Agramunt, l'últim cap de setmana de maig.

Classificacions del Campionar de la Terra Ferma al web de Sardalleida.org.


Informació facilitada per comunicacio@sardalleida.org

Comentaris