dilluns, 4 de maig de 2015

TRAPEZI 2015. Fira del Circ de Catalunya · Reus, del 7 al 10 de maig
Des del 1997 la ciutat de Reus desplega una gran vela que cobreix carrers i places per tal de rebre el Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Any rere any, cada mes de maig, la ciutat omple d’espectacles els carrers i els teatres i, també, acull muntatges en vela que converteixen les places de Reus en espais escènics i que transformen la ciutat en una gran pista de circ.

Amb un segell propi obert a les noves disciplines del món del cric, amb una mirada contemporània i de nova creació, el Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals, programadors i públic, que tenen en el mes de maig un motiu per trobar-se a la ciutat de Reus.

Enguany, Fira Trapezi s’instal·la a Reus del 7 al 10 de maig amb una programació de referència en el món circense. La festa i el circ seran l’eix de la Fira del Circ de Catalunya amb 70 funcions de 42 companyies i artistes de 8 països diferents: a banda dels catalans i de l’Estat espanyol, provenen de França, Argentina, Canadà, Dinamarca, Brasil, Itàlia i Bèlgica. Els carrers de Reus s’ompliran de màgia durant 4 dies d’intensa programació on públic, professionals i artistes gaudiran de 5 projectes internacionals, 9 de l’Estat (procedents de les Canàries, el País Basc, Madrid, les Balears i Andalusia) i 28 catalans.

La Fira del Circ de Catalunya, el Trapezi, ha esta guardonat amb el Premio Nacional de Circo l’any 2012 que atorga el Ministerio de Cultura. Anteriorment, l’any 2007 la Generalitat va atorgar el Premi Nacional de Cultura als directors artístics del Trapezi, en reconeixement a la seva aportació a la dignificació i el desenvolupament del circ a Catalunya, tant en el vessant artístic com per la incidència en el públic; per la voluntat de descentralització cultural i dinamització comarcal; per ser nucli de trobada, i intercanvi, i per haver-se convertit en un referent entre els festivals europeus.

Per a més informació: http://trapezi.cat/