Segona edició del CAMPUS 'JOAN AMADES' de cultura popular a Sant Quintí de Mediona, amb sis cursos especialitzats




Del 9 al 12 de juliol tindrà lloc a Sant Quintí de Mediona el segon campus Joan Amades de cultura popular, enguany amb sis cursos especialitzats (vestuari, confecció d’inxes, titelles, maquillatge, música i focs artificials). També hi haurà amenització musical, un concert i una ballada festamajorenca.

L’Ajuntament organitza per segon any el Campus Joan Amades, amb l’objectiu directe de formar persones i professionals interessats en el món de la cultura popular, però també amb un objectiu més de fons, que és la dinamització comercial i la promoció turística del municipi, agafant com a leivmotiv un dels seus grans referents, l’autor el “Costumari Català”. Arrel del seu casament amb una quintinenca, Amades va fer llargues estades al poble i va servir-se del seu ric folklore com a referència i exemple per a la recopilació etnogràfica de les tradicions d’arreu dels Països Catalans.

El campus serà dirigit novament pel folklorista vilanoví Bienve Moya, que l’ha estructurat bàsicament a través de sis cursos, tots ells de més d’un dia de durada, amb sessions teòriques i pràctiques, conduïdes per entesos en cada matèria. Hi haurà cursos sobre:
  • vestuari dels balls blancs (Bastons, Panderos, Gitanes...), 
  • confecció d’inxes, 
  • coneixement musical, 
  • maquillatge teatral, 
  • manipulació i confecció de titelles
  • com confeccionar un castell de focs artificials barroc. 
Entremig, hi haurà estones d'amenització musical i accions més puntuals disseminades per tot el poble, com ara una xerrada sobre el 125è aniversari del naixement de Joan Amades, una mostra de jocs tradicionals, un taller de cuina a partir del receptari Joan Amades creat per la Fundació Alícia o un taller de tècnica castellera.

A més a més, de manera molt especial destaquen La Quintinada, consistent en una representació de tots els balls de la festa major de Sant Quintí (un 10% de la població participa en un o altre ball), i el concert de cloenda a càrrec de Quico el Cèlio, el Noi i el mut de Ferreries.
L’alcalde Ramon Creixell considera que el campus és també una “modesta, tangible contribució al país” ja que “enforteix la qualitat de la festa”. Bienve Moya, al seu torn, aplaudeix l’encert  que sigui a San Quintí on es faci el campus, atesa la importància que hi té la cultura popular.

En paral·lel al campus, l’Ajuntament ha editat dos còmics sobre Amades i la festa major quintinenca.

Per a més informació: https://campusjoanamades.wordpress.com/


Extret de http://lafura.cat/noticies/campus-joan-amades-cultura-popular-sant-quinti-cursos-especialitzats

Comentaris