​S’editen en llibre tots els dibuixos de ‘KAP’ a la revista 'Gegants'




El llibre ‘Kap, 15 anys Gegants’ reuneix les il·lustracions del ninotaire Jaume Capdevila a la revista ‘Gegants’, editada trimestralment per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Quinze anys porta vinculat el dibuixant Jaume Capdevila ‘Kap’ a la revista Gegants. Al llarg d’aquest temps el dibuixant s’ha convertit en el dibuixant reconegut que és avui dia, sense oblidar-se de la seva col·laboració trimestral a la revista Gegants. Editat també per l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya el llibre Kap, 15 anys Gegants es presentarà el dimecres 6 de maig a les dotze del migdia a l’Antiga Fàbrica Damm.

El llibre reuneix els dibuixos humorístics i satírics que parodien activitats i situacions còmiques habituals dels diversos personatges del món dels gegants (gegants, caps, bèsties, geganters...). En algunes il·lustracions Kap aprofita l’oportunitat per tractar, de manera general, temes d’actualitat que afecten directament a la cultura popular, així, el llibre ofereix un petit recorregut sobre aspectes com el pas del segle XX al XXI, les retallades, la crisi, la nova directiva europea del foc... Tot això estructurat en els quatre eixos del llibre: Gegants, Geganters, Bèsties/Foc i Altres, sobre capgrossos, músics...

La unió de Kap amb la revista Gegants, va començar com una col·laboració esporàdica per il·lustrar alguns dels contes que hi apareixien, abans de convertir-se en el dibuixant plenament professional i reconegut en l’actualitat. Poc a poc, gràcies a la seva qualitat, va adquirir pes a la revista fins a tenir-hi secció pròpia.  L'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya edita el llibre com a reconeixement a la seva tasca i com a agraïment per la col·laboració desinteressada i contínua del dibuixant, que es manté encara avui dia, amb la mateixa disponibilitat i les mateixes ganes de sempre. Actualment Kap publica les seves il·lustracions a La Vanguardia, a més de revistes internacionals com ara Courrier International, i acaba de publicar un llibre homenatge al també ninotaire Perich (El Perich sense caducitat).

Kap, 15 anys gegants es presentarà a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona (C/ Rosselló, 515) i comptarà amb la presència del ninotaire. L’acte és obert i gratuït i es prega que es confirmi assistència escrivint un correu a agrupacio@gegants.cat

El llibre es podrà comprar a la botiga del lloc web de l'Agrupació, fent clic aquí. De manera especial, a la propera Fira del Món Geganter (a Puigcerdà, els propers 9 i 10 de maig) hi haurà una parada exclusiva per al llibre.


Extret de http://www.tornaveu.cat/article/10582/sediten-en-llibre-tots-els-dibuixos-de-kap-a-la-revista-gegants

Comentaris