IX FIRA DEL MÓN GEGANTER · Puigcerdà, 9 i 10 de maig




El proper cap de setmana del 9 i 10 de maig, Puigcerdà acollirà la IX Fira del Món Geganter, la gran fira per als geganters que organitza anualment l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya en una ciutat diferent del territori.

La capital de la Cerdanya es converteix, d’aquesta manera, en el centre del món geganter amb exposicions, passejades, xerrades i espectacles. Entre les novetats d’aquesta edició, cal destacar l’espectacle de gegants sobre gel que prepara la colla local, la participació per primera vegada de les figures de Torrejón de Ardoz (Madrid) a la fira o la presentació al públic general del llibre Kap, 15 anys Gegants, obra d’il·lustracions del notable dibuixant i ninotaire Jaume Capdevila “Kap”, que es presenta el proper 6 de maig.

També en destaquen la fira de professionals dedicats al sector de la cultura popular (constructors d’imatgeria, creadors de vestuari, publicacions o federacions geganteres), així com la presentació de les noves figures estrenades durant el darrer any, en la qual participaran més d’una quinzena de figures de tot el territori. Durant la Fira, així mateix, hi haurà un record per a Manel Casserras i Solé, gran constructor d’imatgeria festiva, que ens deixà el passat 30 d’abril.

La Fira, que per primera vegada viatja fins al Pirineu en aquesta IX edició, comptarà amb la participació destacada de les colles pirinenques i prendrà el relleu de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), ciutat que n’acollí la VIII edició.


Lloc web: http://webs.gegants.cat/firamongeganter

Facebook: https://www.facebook.com/pages/IX-Fira-del-Món-Geganter-Puigcerdà



Imatge extreta de http://www.codigopostal.org/puigcerda-cp-17520/

Extret de http://www.gegants.cat/2015/05/arriba-la-ix-fira-del-mon-geganter/

Comentaris