Darrers dies d'inscripció al Curs de Professionalització dels Oficis (CPO) d'Imatgeria Festiva




La Federació d'Associacions d'Artesans d'Ofici de Cataluna (FAAOC), conjuntament amb l'Àrea d'Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), oferiran de juliol a desembre de 2015 el primer curs de professionalització dels oficis en imatgeria festiva a l'Escola La Massana.

La característica fonamental d’aquests estudis és oferir un curs de professionalització dels oficis impartit per mestres artesans de reconegut prestigi, on s’aplicarà l’aprenentatge pràctic de taller lligat a continguts tradicionals i innovadors de tècniques, materials i processos específics i punters de l’ofici.

Aquest projecte neix de la FAAOC, Federació d’Associacions d'Artesans d'Ofici de Catalunya, amb el suport de l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, (CCAM) i de l’empresariat artesà, per donar resposta a les necessitats del sector, i en aquest àmbit, la formació és considerada com a eina indissociable de la necessitat de facilitar nous recursos per a professionals i persones que es volen especialitzar i excel·lir en l’ofici.

La necessitat de nous professionals preparats en el sector, amb més coneixement pràctics de les tècniques dels oficis artesans i dels materials, que ha de complementar l’aplicació del coneixement teòric adquirit a les escoles de formació, és la principal finalitat del CPO. Dotar a les persones que finalitzen estudis d’Arts i Disseny, als artesans en actiu que volen desenvolupar noves tècniques i matèries, i als dissenyadors que volen conèixer el funcionament de tècniques i matèries per a la realització dels seus dissenys, dels coneixements pràctics dels oficis i completar d’aquesta manera els coneixements teòrics adquirits en les corresponents escoles.

El projecte formatiu del CPO vol transmetre els valors i el saber fer de l’ofici artesà de les mans dels millors professionals catalans, mestres artesans i especialistes, per desenvolupar un projecte de professionalització d'oficis que té com a missió millorar la capacitació dels professionals i de les persones que veuen en el sector d’oficis artesans una eina de desenvolupament personal i econòmic, que ha de facilitar tant el desenvolupament de projectes propis com la presència d’una oferta professional formada que pugui ser contractada per les empreses del sector artesà.

Desenvolupar un projecte integral de professionalització d'oficis permetrà oferir una referència de caràcter nacional, implementada al llarg del territori i vinculada a les polítiques d'ocupació, formació i innovació. Aquest projecte, compta amb la força de ser empès pel propi sector amb el recolzament de les administracions a través dels recursos i xarxes existents.

Podeu descarregar-vos el díptic informatiu adjuntat a la part inferior. 

Arxiu adjunt: Dossier CPO Imatgeria_DEFINITIU.pdf
Arxiu adjunt 2: Diptic CPO.pdf 


Extret de http://faaoc.cat/ampliacio.php?id=1060

Comentaris