Corpus a les escoles de Cervera





Davant la proximitat de la festa de Corpus, el grup de divulgació de Cultura Popular a les escoles de l’Agrupació Seny Major, amb el suport del Servei educatiu i de la Paeria de Cervera, està acabant de revisar i enllestir la proposta didàctica per donar a conèixer els actes de cultura popular, que es duen a terme a la nostra ciutat, a l’alumnat de les tres escoles.

Es tracta d’una programació transversal que engloba les diferents àrees d’educació primària incloent també l’anglès i la música. Durant uns dies previs a Corpus, els nens i nenes de Cervera de P3 a 6è seguiran amb la seva activitat curricular però d’una manera diferent que els permetrà conèixer i gaudir en primera persona de la cultura popular. A més de les activitats que es desenvoluparan a les aules també es duran a terme diverses visites per la ciutat i fins i tot la confecció de catifes al carrer.

Aquest material, juntament amb el que també s’ha elaborat per treballar la Festa Major de setembre i la del Santíssim Misteri, és pioner a Catalunya, ja que ha obtingut un premi Baldiri i Reixac i s’han interessat diverses poblacions per adaptar-ho a les seves festes. Esperem doncs que mitjançant aquest treball, que segueix el ritme del curs escolar i els aprenentatges, els nens i nenes de Cervera coneguin les festes, se les sentin seves i en siguin partícips.


Informació facilitada pel Seminari de Cultura Popular a les escoles de Cervera

Comentaris