Consens per millorar els horaris de la Festa Major de Vilafranca del Penedès




Arran de les valoracions de la darrera edició de la festa, el passat mes de novembre es va iniciar un procés de treball i anàlisi per millorar els horaris de la Festa Major de Vilafranca. El Consell de la Festa Major i l'Ajuntament van plantejar la proposta als Administradors que es van mostrar oberts als canvis, conscients del debat existent a l'entorn de la irracionalitat horària. Igualment, hi ha hagut un procés de treball amb els balladors/es de la Festa Major amb l'objectiu que els diferents grups els valoressin i plantegessin les seves esmenes.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, acompanyat de la portaveu del Consell de la Festa Major, Imma Pulido, i de dos dels administradors de la festa, Ramon Güell i David Tudela, ha anunciat en roda de premsa quines són les mesures acordades que ha valorat molt positivament per contribuir a la millora del conjunt de la festa: “aquest no és només un problema d'arribar tard a dinar, és una qüestió que té afectacions logístiques, de neteja, d'intervenció de la unitat de serveis de l'Ajuntament... El Consell de la Festa Major ha treballat molt per reconduir aquesta situació i els Administradors han estat molt valents d'assumir-la”. Gusi destacava la importància del procés de diàleg i consens de tots els agents implicats, també de la parròquia “que des del primer moment s'ha mostrat disposat a contribuir en la millora de la festa”.

La portaveu del Consell de la Festa Major, Imma Pulido, ha explicat que “després de treballar amb els balls i acceptar una de les esmenes que aquests van plantejar, han estat vuit les mesures acordades per millorar els horaris de la festa”.

Els vuit acords que aquest any 2015 es faran efectius són els següents: 
  • Canviar la sortida de la Cercavila del 29 de la Font dels Alls al Monument a Milà i Fontanals, de manera que el seguici arrenqui després del darrer tro de la Tronada.
  • Canviar el format de la Diada Castellera del 29 de manera que la primera ronda sigui conjunta.
  • Continuar fent pedagogia amb els balls perquè les cercaviles i processons siguin lluïdes i dinàmiques.
  • Avançar l'horari de sortides de les processons de 29, 30 i 31 a les 19.30h. El Ball Solemne de l'Àliga que es fa el dia 30 i 31 abans de processó es farà a les 19.15h.
  • Establir l'horari de la Sortida d'Ofici del dia 30 a les 11.15h (després de l'Ofrena) i situar la sortida de la cercavila a la cantonada del carreró de Santa Maria i la Plaça de la Vila de manera que l'entrada a plaça del seguici comenci abans i sigui més àgil.
  • Modificar els accessos a la Plaça de la Vila de les colles castelleres de la Diada de Sant Fèlix de manera que dues colles entrin a plaça pel carreró de Santa Maria i les altres dues ho facin pel carrer de la Cort en direcció a l'Ajuntament. Així les colles entraran a plaça de dues en dues fent el pilar caminant.
  • Com a la Sortida d'Ofici del dia 30, el dia 31 la cercavila sortirà de la cantonada del carreró de Santa Maria i la Plaça de la Vila, enlloc de fer-ho des de la Plaça de Santa Maria. 
  • Fer una Diada Castellera Infantil el dia 1 de setembre al matí (just abans del Concert Vermut) de manera que les colles castelleres dels petits no actuïn a la cercavila de la tarda i s'escurci l'actuació de lluïment de la Festa Major dels Petits. 

Informació extreta de http://www.vilafranca.org/jsp/noticies/detall.jsp?id=21364589

Comentaris