28a DIADA DE LA PUNTAIRE · Terrassa, diumenge 10 de maig 2015




Terrassa té un gran nombre de puntaires repartides per tot el territori que, de fa molts anys, ensenyen aquest art a diferents trobades. Des de la primera edició, han estat presents a les diferents edicions de la Fira Modernista.

Les puntaires de Terrassa van proposar a l'alcalde que la ciutat es presentés com a candidata per acollir la Diada Puntaire de Catalunya.

El novembre del 2013, Terrassa presenta la candidatura de la ciutat per acollir la Diada de la Puntaire, el 15 de febrer del 2014 la defensa davant l'assemblea de l'Associació Catalana de Puntaires, en estreta competició amb l'altra finalista, Ripoll. I d'aquesta manera va ser escollida per acollir la XXVIII Diada de la Puntaire el 2015.

Allà va ser on es va explicar que la Diada s'emmarcaria dins la Fira Modernista, esdeveniment que algunes puntaires de Catalunya ja coneixien per haver-hi assistit en anteriors edicions, i també que el Circuit de Museus Tèxtils i de la Moda de Catalunya, representats pel Centre de Documentació i Museu Tèxtil, se sumaven a l'esdeveniment.

El mes de juny, a Olot, Terrassa va recollir el testimoni de la Diada i alhora va rebre experiències i informació dels responsables d'Olot i de la pròpia Associació.

La imatge de la Diada de la Puntaire de Terrassa és el disseny d'una punta modernista provinent del fons del Museu Tèxtil – l'explica el Museu Tèxtil- relliga les puntes, la tradició tèxtil i el modernisme de la nostra ciutat.



Programa de la XXVIII Diada de la Puntaire a Terrassa


Informació extreta de http://www.terrassa.cat/xxviii-diada-de-la-puntaire-a-terrassa
 

Comentaris