Mor MARIA MARTORELL, pedagoga i impulsora del moviment coral infantil a Catalunya




Maria Martorell ha estat mestra, pedagoga i directiva del moviment coral a Catalunya. Va ser cofundadora l'any 1967 i directora del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), una entitat que va contribuir a organitzar i impulsar el moviment coral entre els infants, i el 1962 va ser una de les fundadores del cor infantil L’Esquitx, vinculat a la Coral Sant Jordi, que dirigia el seu germà, Oriol Martorell.

La seva estima pel cant coral i per la llengua i la cultura catalana la va portar a desenvolupar una tasca constant en la divulgació del repertori per a cors infantils, tant en l'edició com en l'adaptació de cançons a la nostra llengua, deixant petjada en diverses generacions de cantaires.

L'any 2013 va rebre la Creu Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya en reconeixement del valuós treball que ha dut a terme en el món de les corals infantils i, singularment, en el SCIC, federació que agrupa 5.000 nois i noies de més de cent corals.

L’any 2005, la revista Aurora editada per la Federació de Cors de Clavé va publicar una extensa entrevista amb Maria Martorell. Podeu accedir-hi a ella, clicant aquí.



Comentaris