TRADICIONÀRIUS 2015 · 28a edició




Torna una nova edició del Tradicionàrius, la vint-i-vuitena, que va engegar màquines aquest divendres 9 de gener, i es perllongarà fins al divendres 27 de març de 2015. Seran tres mesos d’intensa activitat amb una cinquantena d’actes i concerts i amb la participació de més de seixanta grups i artistes vinguts principalment d’arreu dels Països Catalans i també del País Basc, Castella, Múrcia, Portugal, França, Bretanya, Itàlia, Noruega, Grècia, Colòmbia, Argentina... per tal de seguir amb els objectius fundacionals del festival tot donant visibilitat al treball dels músics en l’àmbit de la recreació i interpretació de la música tradicional i servint de plataforma i altaveu de les seves propostes més innovadores i experimentals.

Aquest any, han donat el tret de sortida al Tradicionàrius un cercavila amb Kabum -un dels grups residents de la casa que aquest any han celebrat els 10 anys de formació- i el Col•lectiu Guirigrall -un grup de grallers format per antics alumnes i músics que han crescut a la casa-. Després del cercavila va ser el moment de l’espectacle inaugural, de la mà del grup Coses i la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

L’estructura de la programació segueix mantenint els seus apartats habituals: Folk als Mercats, El Cap de Setmana de Les Illes amb la participació excepcional enguany de músics de l’Alguer, Les Vespres dels dimecres, Tradicionàrius al Territori, exposicions, concerts, tallers i dues coproduccions molt especials: Ovidi Popular – 20 anys! en col•laboració amb el festival BarnaSants, i Folk Laietà – 35 anys del disc Lo poder del cant i l’Harmònica Brava comptant un any més amb el recolzament de l’Auditori de Barcelona.

Una de les novetats que presentem enguany són les quatre Nits de Ball Folk monogràfiques que hem programat, principalment en dissabtes, per tal de respondre a la forta demanda dels balladors i balladores per tenir àmplies sessions especialitzades. D’aquesta manera, doncs, els divendres del festival passen a tenir un format de doble concert. Així mateix també voldríem remarcar el concert de Bombarda i orgue i Gralla i orgue programat a l’Església Santa Maria de Gràcia, per la seva singularitat i excepcionalitat.

Una altra novetat són les col•laboracions del Tradicionàrius amb altres cicles com el Born de Cançons amb un concert d’El Pont d’Arcalís al CC el Born, el cicle Hamaques de la Casa Amèrica Catalunya amb dos concerts: Papa Orbe i los Turpiales Sabaneros, per una banda, i per l’altra la Nit de Rumba i Vallenato amb La Troba Kung-Fú i Antonio Rivas; o amb el Dinamita Balkana i el concert a la Sala Apolo de Barcelona amb el grec Thanasis Papakonstantinou. Però també continuem amb els vincles amb el Grup Enderrock i Sons de la Mediterrània, el Museu Etnològic i el cicle Cose di Amilcare.
 
Pel que fa a la cloenda, grans i petits podreu gaudir d’un cercavila de la plaça de la Vila al C.A.T. amb les Colles de Cultura de Gràcia i d’un concert-ball molt especial amb els grups Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i La Cobla Catalana dels Sons Essencials.

Estem segurs que trobareu molts punts del vostre interès en aquest Tradicionàrius 2015 i ens agradarà molt que ens acompanyeu en aquest ampli recorregut.

Ens trobareu a les xarxes socials: Twitter, Facebook, Instagram i You Tube  sota el nom de @tradicionarius  i amb l’etiqueta #tradicionarius2015 des d’on podreu seguir tot el que passi durant aquests tres mesos.

Cliqueu aquí per accedir a la programació del Tradicionàrius 2015


Informació extreta de http://www.tradicionarius.cat/ca/festival-tradicionarius-2015/p/27

Comentaris