dilluns, 19 de gener de 2015

FESTIVAL DE PASQUA DE CERVERA 2015 · Roger Mas cantarà Serrat en versió simfònica
Una orquestra simfònica dirigida per Joan Albert Amargós interpretant cançons de Joan Manuel Serrat amb la veu del cantautor de Solsona Roger Mas. Aquesta serà la singular proposta musical per festejar el cinquè aniversari del Festival de Pasqua de Cervera, que se celebrarà durant la pròxima Setmana Santa, del 26 de març al 4 d'abril. Amargós s'ha encarregat dels arranjaments dels temes de Serrat per a aquesta versió simfònica que serà una de les cites estrella de la cinquena edició del certamen. 

El director del certamen, Xavier Puig, va explicar a SEGRE que aquest any es posarà l'accent en els músics locals. Així, el baríton Toni Marsol cantarà el Passió Jesu-Christi del compositor català Josep Soler; l'intèrpret de viola Anna Puig tocarà amb el grup Dàlia Quartet, i la cantant Lídia Pujol, establerta recentment a Torà, tancarà el festival amb un concert de música popular catalana acompanyada per la Leader Càmera.

La tradició de la música clàssica a Cervera, conreada durant dècades amb mostres com l'Oratori de Les Completes o el Festival Internacional de Música de la Càtedra Emili Pujol, ja va ser premiada fa vint anys amb la construcció d'un conservatori, sent la localitat més petita de Catalunya que disposa d'aquest equipament. 

Fa cinc anys, a iniciativa de Xavier Puig, va començar a caminar el Festival de Pasqua per donar a conèixer la música clàssica catalana. Aquesta iniciativa ha anat guanyant pes any rere any, fins a aconseguir el suport de l'ajuntament, la Generalitat i la Diputació de Lleida per convertir el projecte en una de les iniciatives de referència a Catalunya. Durant una setmana, la de Pasqua, els principals edificis del patrimoni històric de la ciutat com la Universitat, la Paeria, la Casa Duran i Sanpere o la col·legiata de Santa Maria, combinen el seu interès turístic amb les pinzellades de la música clàssica autòctona.


Imatge extreta de http://universitat.ecervera.cat/galeria_detall_1/_CAFjuKR7gbWXA0dGHy8jSD6I7xWPNTGrN58y0_OtldEA2YtxGXm8kOcrMb3Vy1qs

Extret de http://www.lleida.com/noticia_canal/roger-mas-cantara-serrat-en-versio-simfonica-cervera