Ja vénen els Reis d'Orient!


  
Els carrers de tots els barris, pobles i ciutats s’omplen de famílies senceres per veure passar les cavalcades amb les carrosses reials. Majorets, bandes de música, carrosses amb diferents decoracions ... avisen que els Reis Mags estan a punt de passar. I tots els nens, embadalits, van recollint els caramels que es llencen des de qualsevol dels vehicles que passen. 

Els Patges Reials passen i recullen les cartes que la mainada, plens d’il·lusió, han escrit per als Reis Mags: una llista immensa de regals, joguines i desitjos, i potser alguna justificació en el cas que no hagin estat bons minyons.



- CERVERA -


 

- GUISSONA -



Un cop acabada la cavalcada, és l’hora d’anar cap a casa i preparar-ho tot per l’arribada dels reis. És tradició deixar en un balcó, pati o finestra una sabata de cada membre de la família. A dins, o al costat, hi haurem de deixar una mica de menjar pel Reis i Patges, i també una mica d’aigua per als camells (penseu en la feinada que tenen aquesta nit!! si a cada casa hi troben un petit mos, la feina se’ls farà més fàcil). També hi ha qui els deixa una miqueta de Moscatell!!

I arriba el moment de posar-se a dormir ... si els nervis ho permeten!!


Il·lustració extreta de http://www.ajuntamentdevilafranca.es/novaweb/2011/12/21/recollida-de-les-cartes-per-a-ses-majestats-els-reis-mags-d%E2%80%99orient/

Text extret de http://www.sortirambnens.com/fires-i-festes/festivitats-tradicionals/169-els-reis-mags.html


Comentaris