diumenge, 18 de gener de 2015

El Carnaval d'Agramunt i el Carnestoltes de Tàrrega s'intercanvien 'missatges'...
La rivalitat amistosa de les dues ciutats de l’Urgell per veure qui té el millor Carnaval ha portat a les dues entitats organitzadores a crear una sèrie de vídeos creuats a través de Youtube. Aquests vídeos, que destil·len bon humor, són les habituals subtitulacions humorístiques d’escenes tan conegudes del cinema com la de Hitler i el seu equip a Der Untergang (2004) o quan Leònides llença al fossat a un ambaixador persa al film 300 (2007) de Zack Snyder. Aquests dos talls són dels més parodiats a través dels subtítols a Youtube.

Van començar els d’Agramunt, que el 15 de gener van publicar, a través del seu perfil, el vídeo de l’esbroncada de Hitler als seus generals. La parodia mostrava com el dictador veia frustrat el seu pla d’una gran cercavila a Tàrrega perquè els d’Agramunt la feien el mateix dia i les seves carrosses, com que eren millors, eclipsarien les de la capital de l’Urgell.

La resposta va venir, dos dies després, per la part de Tàrrega. El vídeo mostra un ambaixador d’Agramunt que amenaça als targarins que canviïn el dia del Carnaval, a la que aquests s’hi oposen al crit de “Això és Tàrrega!”

Fotograma de 'L'Enfosament' tret de http://www.elmundo.es/television/2014/02/02/52ee8826ca474107078b456a.html

Text extret de http://www.lleida.com/noticia_canal/els-videos-dagramunt-i-tarrega-ser-el-carnaval-de-lurgell