dilluns, 12 de gener de 2015

6es JORNADES DE MUSEOLOGIA A LES TERRES DE LLEIDA “Els Museus entre la comunicació, el màrqueting i la publicitat “
Lleida, 22 i 23 de gener de 2015.
Institut d’Estudis Ilerdencs, plaça Catedral, 2. 25002, Lleida.

Cada cop més des dels museus i equipaments patrimonials desenvolupem més funcions i activitats en relació al territori i la població del nostre entorn. Totes aquestes accions, però, necessiten anar acompanyades d’una clara estratègia de comunicació per tal de fer-les visibles i, sobretot, per fer-les arribar al major públic possible.


En aquest sentit, us proposem que les 6es Jornades de Museologia de les Terres de Lleida ens serveixin per analitzar i reflexionar sobre el món de la publicitat i del màrqueting per tal d’actualitzar i millorar la comunicació dels nostres museus. Gràcies a la participació de professionals del món de la comunicació –no necessàriament vinculats a museus- us proposem compartir un espai de debat que ens permeti entreveure cap on van les noves tendències en comunicació i com podem aconseguir una major visibilitat i eficàcia.

PROGRAMA

Dijous, 22 de gener
  • 10.00h. Presentació a càrrec del Sr. Josep M. Solé Sabaté, director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i de la Sra. Carme Alòs, presidenta de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran.
  • 10.30h. La comunicació. Nous formats per a nous temps, a càrrec de Francesc Escribano. Periodista i director de la productora Minoria Absoluta.
  • 12.00h. Pausa-cafè.
  • 12.15h. Com comuniquem. Reflexions i experiències sobre els formats televisius narratius, a càrrec d’Antoni Tortajada. Periodista, guionista i director dels programes 300 i Històries de Catalunya. Televisió de Catalunya.
  • 13.30h. Debat
  • 14.00h. Dinar
  • 16.00h –18.00h. El màrqueting relacional: el públic al centre de l’estratègia dels museus, a càrrec de Joaquina Bobes. ARTImetria.
Divendres, 23 de gener
  • 10.00h -12.00h. La Planificació estratègica en publicitat. Claus per a una comunicació eficaç, a càrrec de José Miguel Alonso. Focus Estrategias de Comunicación.
  • 12.00h -12.15h. Pausa-cafè
  • 12.15h -14.00h. La creació. La fàbrica d’idees, a càrrec de Camil Roca. Director Creatiu Executiu d’Ogilvy & Mather Barcelona.

INSCRIPCIÓ

La participació a les jornades és lliure i gratuïta. Tanmateix tothom que vulgui assistir-hi haurà d’inscriure’s.

Per tal de formalitzar la inscripció cal trucar al 973 626436 o enviar un email a jtugues@ecomuseu.com

Organitza: Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, Institut d’Estudis Ilerdencs i Diputació de LLeida.


Informació extreta de http://www.museusdelleida.cat/6es-jornades-de-museologia-a-les-terres-de-lleida-els-museus-entre-la-comunicacio-el-marqueting-i-la-publicitat/