'Rosa de Betlem', 'Els Pastorets' cerverins de Ramon Turull




S’apropen les festes nadalenques i amb elles, les tradicions més arrelades a la nostra terra, com: el tió, el pessebre i Els Pastorets, peça teatral per excel·lència d’aquesta festivitat i que està molt vinculada al nostre poble.

Per això, l’Associació Cultural Grepp Teatre prepara una nova edició de l’obra Rosa de Betlem escrita pel cerverí Ramon Turull. Aquest autor fou un dels dramaturgs de la postguerra en llengua catalana i la seva qualitat literària el van posicionar al costat d’altres escriptors com Ramon Folch i Torres o Josep Maria Espinàs.




En aquesta obra es poden apreciar clarament els trets que caracteritzen aquestes obres teatrals nadalenques com: el naixement de Jesús, la lluita del bé i el mal i les trifulgues que han de passar els pastors (en aquest cas, el Buti i el Farra).

Grepp Teatre pretén amb aquests Pastorets entretenir i sorprendre tan a petits com grans. Per això, a part del text teatral incorporen a cada edició novetats en la posada d’escena, en els efectes especials... i, també, volen transmetre la seva il·lusió i ganes en les diferents representacions.


Informació extreta de http://www.lapassiodecervera.com/index.php?option=com_content&view=article&id=111:pastorets&catid=78:noticies&Itemid=560

Comentaris