Manresa serà 'la Capital de la Cultura Catalana' el 2018




Manresa ha estat escollida la Capital de la Cultura Catalana el 2018, segons el president de l'entitat, Xavier Tudela. El "significatiu" capital cultural i patrimonial ha estat un dels motius valorats per l'organització, com la Fira Mediterrània o el Teatre Kursaal. El seu valor artístic, històric i arquitectònic "singularitzen" la ciutat, així com artistes de renom, els seus museus i les seves tradicions festives, i constitueixen una mostra representativa de la riquesa cultural del país.

Manresa també té un teixit associatiu amb una activitat cultural molt important, així com amb una llarga tradició a la col·laboració entre el sector públic, associatiu i privat amb la gestió de projectes culturals. Enguany la Capital de la Cultura Catalana és Barcelona, que passarà el relleu a Vilafranca del Penedès el 2015, a Vic el 2016 i a Reus el 2017.

El passat 18 de setembre l'Ajuntament de la capital del Bages va aprovar per unanimitat presentar de la seva candidatura com a referent de l'àmbit lingüístic i cultural català en el Ple Municipal. L'objectiu de la Capital de la Cultura Catalana és contribuir a la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, i intentar cohesionar la cultura dels territoris de parla i tradicions catalanes.


Comentaris