La posta en marxa de l'Ajuntament 'botifler' de Santa Coloma de Queralt




El proper dissabte 13 de desembre de 2014 Santa Coloma de Queralt acull la conferència sobre la Guerra de Successió a la Conca de Barberà que anirà a càrrec de Gabriel Serra. Durant la conferència es presentarà el llibre “Els homes de Felip V. Els ajuntaments borbònics de la Conca de Barberà (1714-1738)”.

La conferència, impulsada pel Punt de Serveis Juvenils de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt i el Consell Comarcal, tindrà lloc a la sala d’àudio del Castell dels Comtes de Santa Coloma a les 7 de la tarda.

El llibre

El llibre “Els homes de Felip V. Els ajuntaments borbònics de la Conca de Barberà (1714-1738)” ha estat coeditat pel Centre d’Estudis de la Conca de Barberà i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb la finalitat de commemorar el Tricentenari donant a conèixer diversos aspectes fins ara desconeguts de la Guerra de Successió relacionats amb la Conca de Barberà. En primer lloc l’obra presenta l’estructura administrativa que tenia la comarca en aquella època i l’actuació dels senyors jurisdiccionals abans, durant i després de la Guerra. Posteriorment relaciona els noms de tots els càrrecs municipals de tots els pobles de la comarca, per petits que fossin, del període estudiat. També fa una anàlisi de la posada en funcionament dels nous ajuntaments borbònics a la comarca. Per últim, en forma d’annex, publica una cronologia dels esdeveniments, bàsicament bèl·lics, que van tenir lloc a la comarca entre els anys 1704 i 1714.

L’autor

El seu autor, Gabriel Serra i Cendrós (Montblanc, 1963) es va llicenciar en geografia i història l’any 1986. Ha treballat com a historiador, arxiver i periodista. Actualment és el cap del servei de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Membre del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà, del qual ha estat secretari, i del Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca. Ha publicat nombrosos estudis històrics relacionats amb Montblanc i la Conca de Barberà durant el segles XVIII i XIX i col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació. 


Informació extreta de http://www.stacqueralt.altanet.org///noticies/view.php?ID=7554

Comentaris