La Coral Infantil Nova Cervera i el SCIC canten el Nadal a Montserrat






Aquest passat dissabte 13 de desembre el grup de Grans de la Coral Infantil Nova Cervera –format per una quinzena de cantaires, acompanyades per les seves directores, Esther Llopis i Rosa Puig– va participar a l’Abadia de Montserrat, conjuntament amb quinze corals infantils més d’arreu del país, en la trobada “El SCIC canta el Nadal a Montserrat”, que aplegà un total de quatre-cents cantaires, i que finalitzà per la tarda en un magnífic concert a l’interior de la basílica.

El 2011 el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) va publicar l’onzè volum de la col•lecció “Patrimoni Coral XXI”, amb encàrrecs de nadales tradicionals harmonitzades per a cor infantil i orgue. Les ganes d’interpretar aquest repertori i l’estreta relació dels organitzadors amb el germà Andreu Martínez, monjo de Montserrat, han portat a la celebració d’aquest concert.

En el concert es va presentar una mostra d’aquest “Patrimoni Coral XXI”, juntament amb altres nadales que completen el programa, acompanyades pel magnífic orgue de Montserrat.

L’acte es va emetre en directe en streaming per internet a través de la ràdio i la televisió de l’Abadia, i també per bona part de les televisions locals de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya que agafen el seu senyal.

La direcció musical del concert anà a càrrec de Cinta Ollé i l’acompanyament d’orgue de Jonatan Carbó. Va presentar l’acte i el programa Albert Torrens, de Catalunya Música.

El concert va finalitzar amb la interpretació per part de tots els presents –cantaires i públic –, de la nadala “Mira quina resplendor”, de Frederic Mompou.

Una molt bona manera de donar la benvinguda a les festes el Nadal, ... i en un marc incomparable, la basílica de Montserrat, plena de gom a gom!


Informació facilitada per la Coral Infantil Nova Cervera, coralinfantilnovacervera@gmail.com

Comentaris