Una macrotrobada reunirà l’any 2016 a Tàrrega els escoltes i les guies de tot Catalunya




Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) organitzarà l’any 2016 una Macrotrobada que vol reunir tots els infants i joves que participen de l’escoltisme i el guiatge al nostre país.

Només existeix un precedent d’una trobada d’aquest tipus a Catalunya: el Xarbot, que va tenir lloc l’any 2000 a Vic i en què hi van participar 10.000 infants i joves dels agrupaments de MEG. S’espera que la trobada del 2016 superi aquesta xifra de participants.

El passat diumenge 26 d’octubre es va escollir Tàrrega com a ciutat acollidora de la trobada, per davant de les altres dues ciutats candidates, Vic i Manresa. L’elecció la van fer la comissió “Quelcom es cou”, que fa gairebé un any que treballa en la trobada, i altres membres de MEG a la seu central de l’entitat, a Valldoreix.

Prèviament, les tres ciutats candidates van exposar els seus projectes, en què les qüestions clau eren disposar d’infraestructures, transports i teixit associatiu suficient per acollir un gran volum de persones.

La candidatura de Tàrrega l’impulsa l’Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell – Roger de Llúria, i compta amb el suport de la Demarcació Nord-Occidental de MEG -que engloba els agrupaments escoltes i guies de les comarques lleidatanes i la Franja-, així com de l’Ajuntament de la ciutat -que ha ofert facilitats en qüestions logístiques i d’infraestructures-, i d’altres entitats i associacions locals que s’han ofert a col·laborar en l’organització.


Comentaris