Solsona culmina l’adequació del 'Quarto dels Gegants' amb l’estrena d’un audiovisual sobre la festa

 

 
 
L’Ajuntament de Solsona, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre i l’Agrupació de Geganters de la ciutat organitzen aquest dissabte, dia 15, la inauguració de l’audiovisual del Quarto dels Gegants, que tindrà lloc al mateix espai a dos quarts de vuit del vespre. Aquest treball significa la culminació de l’adequació del Quarto del Gegants de Solsona, reestrenat el juny del 2012 com a espai museïtzat sobre el patrimoni material del Corpus i la Festa Major
 
D’aquesta manera, a través de l’audiovisual es vol complementar la informació gràfica ja present en aquestes instal·lacions, de  manera que el visitant pugui viure i entendre de primera mà el funcionament de les festes de Solsona, la seva història, l’evolució a la qual s’han sotmès al llarg dels anys i la tradició.
 
Aquesta filmació que es projectarà a partir d’ara al Quarto dels Gegants va ser gravada per E2S Productora el dia 8 de setembre de 2013 en el decurs de la Festa Major de Solsona. La seva realització s’ha materialitzat gràcies a un conveni de col·laboració signat entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social La Caixa. 
 
La projecció de l’audiovisual serà la cloenda de la segona sessió del Congrés nacional de gegants i imatgeria festiva a Catalunya, que la ciutat acull durant tot un dia. La jornada porta per títol “Cases de la festa. L’aparador del patrimoni festiu” i és organitzada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb la col·laboració de l’Agrupació de Geganters de Solsona,  l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i la Confraria de la Mare de Déu del Claustre. 

Un espai de custòdia i de promoció turística

El juny del 2012 l’Ajuntament, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre i l’Agrupació de Geganters van inaugurar el condicionament de l’anomenat Quarto dels Gegants al número 37 del carrer de Sant Llorenç, al mateix lloc on des d’almenys el 1710 s’havia aixoplugat la manifestació gegantera del Corpus i la Festa Major –catalogada d’interès nacional des del 2008. 
 
Després de prop de vint anys de plantejar la necessitat d’adequar unes instal·lacions que servissin per posar en valor aquest patrimoni festiu local durant tot l’any, el nucli antic es va dotar d’un petit espai museïtzat que compleix la doble funció de custodiar la comparseria, tal com ja feia des d’antic, i promoure turísticament el fet festiu i, per extensió, la ciutat.  Si bé ja s’hi exposava l’evolució històrica de la festa a partir d’un eix cronològic explicat a través de plafons amb textos i fotografies, fins ara hi mancava un audiovisual que fes partícip el públic de la seva vivència. Amb la seva estrena es dóna per conclosa la intervenció en el Quarto dels Gegants.
 
 
 
Informació extreta de http://www.ajsolsona.cat/

Comentaris