dissabte, 1 de novembre de 2014

Marc Màrquez ja és 'fill predilecte de Cervera'
Tots els grups polítics de la Paeria de Cervera van votar en la sessió del plenari de dijous de forma unànime a favor de donar la màxima distinció de la ciutat, la de fill predilecte, al pilot cerverí Marc Màrquez com a exemple de valors humans. Tots els portaveus van coincidir a destacar els valors del treball i l'esforç. El seu alcalde, Ramon Royes, va assenyalar també "l'estima que el Marc té a la ciutat", que ara el correspon atorgant aquesta distinció. Per a Joan Valldaura, del PSC, Marc és "un model per a l'esport", mentre que Juli Lago, d'ERC, va assenyalar que "és un referent per a tots els joves i per a Cervera".

Després de l'aprovació, només falta que totes dos parts fixin un dia per a l'acte solemne de la distinció, que Royes confia que sigui abans d'acabar l'any.

Aquest màxim guardó que concedeix la Paeria de Cervera l'han rebut fins a la data només tres personalitats. És el cas de l'historiador, polític i advocat Josep Benet, que el 30 d'abril del 1991 se li va concedir el títol de fill predilecte de la ciutat per la seua trajectòria dedicada a la lluita per la defensa de les llibertats de Catalunya.

El 1994, el mateix Benet va apadrinar el nomenament de la historiadora Eulàlia Duran, filla de l'historiador i arxiver Agustí Duran i Sanpere, com a filla adoptiva

Finalment, la Paeria va nomenar fill predilecte el 2 de juny de 2001 el seu poeta Jaume Ferran, un dels supervivents del grup poètic català del 50 del qual formaven part José Agustín Goytisolo, Albert Oliart, Carlos Barral i Carme Riera.


Fotografia de Jordi V. Pou, extreta de http://jordivpou.com/reportatge-galeria/

Informació extreta de http://www.lleida.com/noticia_canal/marc-marquez-ja-es-fill-predilecte-de-cervera