El 9N votaré per tu




Vint figures del món de la cultura i representants polítics del nostre país participen en l'espot 'Votaré per tu', l'últim anunci de la campanya que 'Ara és l'hora' ha preparat amb la voluntat d'aconseguir animar a la participació el 9-N. Lluís Danés dirigeix l'anunci, que busca recordar personalitats desaparegudes que han lluitat també per la democràcia i la catalanitat. Per això, cada participant apareix amb una fotografia i pronuncia la frase 'Votaré per tu'. El president de la Generalitat, amb una imatge de Pau Casals, obre una peça que tanca simbòlicament un nadó de només 3 setmanes. 

''Estem vivint els somnis dels nostres avis, i els nostres néts viuran els nostres'', ha dit Danés. L'objectiu és recordar totes les persones que votarien ''si avui fossin aquí''. Estem en un moment de la història gràcies a aquestes persones que s'han quedat al camí i per tant ''som el que som gràcies a la gent que ens ha precedit''. Danés creu que tenim ''el goig i el deure'' de continuar defensant la democràcia ''pels qui vindran''.





Fins a 20 personalitats del món de la cultura s'han posat davant la càmera i recorden figures com Carles Sabaté, Teresa Pàmies i Guillem Agulló. Les porten principalment figures del món de la cultura però també polítics que s'han volgut posar davant la càmera com ara Josep Rull, amb Francesc Macià, o Oriol Junqueras, amb Lluís Companys. Altres personalitats que hi participen són Lluís Gavaldà, Eduardo Reyes, Anna Sallés, Oriol Broggi, Joan Lluís Bozzo i Manuel Huerga.

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, i Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, han participat també en l'anunci i ho han fet amb Antonio Gutiérrez Díaz i Martí Gasull, respectivament. Casals considera que el líder comunista lluita per la ''democràcia i la catalanitat del nostre país'' i va ensenyar que ''ser demòcrates està per damunt de les ideologies concretes''. Per Forcadell, Gasull, fundador de la Plataforma per la Llengua, era un lluitador i el recordarà el 9-N.

Danés ha penjat les fotos de l'espot al seu Facebook.


Comentaris