20 anys de la creació dels Diables de Cervera Carranquers




El passat 12 de novembre es van complir 20 anys exactes des de la creació aquell mateix dia de l'any 1994 d'una nova associació de la ciutat: la Colla de Diables Carranquers de Cervera.

En aquella assemblea extraordinària celebrada al Centre Obrer a les 9 de la nit es va constituir l'entitat -formada aleshores per una vintena de membres-, es van aprovar els seus estatuts, i s'escollí la seva primera junta, formada per Salvador Puig, president, Toni Nadal, tresorer, Cris Flores, secretari, i Carles Sala, com a vicepresident.

Aquest és el llistat dels primers 23 socis/es:
  1. Antonio Puerma
  2. Francesc Carbonell
  3. Pepe Camps
  4. Judit Vendrell
  5. David Esteve
  6. Salvador Puig
  7. Fina Flores
  8. Albert Falip
  9. Cris Flores
  10. Ramon Ramon
  11. Ramon Gual
  12. Txema Ramon
  13. Fabià Pont
  14. Toni Nadal
  15. Evarist Farré
  16. Carme Cucurull
  17. Roger Garcia
  18. Ramon Santamaria
  19. Carles Sala
  20. Carles Costa
  21. Xavier Riu
  22. Jordi Pons
  23. Ester Ortiz


Sopar de Colla 1994 - El Grau
A la foto no apareixen -ves a saber el perquè després de tants anys- el David Esteve, la Fina Flores, el Toni Nadal i el Ramon Santamaria.


Després de fer alguna reunió al Bar "Les Forques", es va decidir de tirar endavant una Colla de Diables.

Es van treure uns patrons a partir d'un vestit de diable de la desapareguda Confraria d'Animació "La Matraca". Entre aquells que volien formar part de la Colla i les seves mares es van confeccionar vestits de diable nous de trinca. Així, se'n fabricaren un total de 9.

Vàrem fer les maces amb pals d'aixada nous i amb unes estructures de ferro amb una punxa (forjades pel manyà jubilat de l'avinguda Catalunya) al capdamunt. I hi afegirem picarols i roba de sac...

Amb 50.000 pessetes cedides pel Consell de la Joventut a retornar al cap d'un temps es varen comprar 2 tabals a la Casa Parramon de Barcelona.

Ja estàvem preparats per sortir...

I, com si res, ja han passat 20 anys...


Informació facilitada pel Salvador Puig i Castellà

Comentaris