STOP FRACKING · El Parlament de Catalunya rebutja "de manera definitiva" l'ús del 'fracking'




El ple del Parlament de Catalunya va aprovar ahir a la tarda les conclusions de la comissió d'estudi del 'fracking', amb què, per 109 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i CUP) i 19 en contra (PPC), el Parlament "rebutja de manera definitiva" l'ús de tècniques de fracturació hidràulica. 

La cambra "rebutja de manera definitiva" l'extracció d'hidrocarburs per fractura hidràulica ('fracking'), ja que aquesta pràctica és "agressiva amb el consum de recursos" i comporta "una greu amenaça per a la preservació del paisatge i les potencialitats pròpies dels territoris rurals, i una opció perillosa per als recursos naturals del territori".

Les conclusions reflecteixen així mateix que "en la planificació energètica de Catalunya no s'ha de tenir en compte" el 'fracking' com a font potencial d'energia i que aquesta tècnica és la "causa de terratrèmols", i també insten el govern a demanar al ministeri d'indústria espanyol que no autoritzi les sol·licituds que tramita una empresa extractora i que afecten municipis de Catalunya i l'Aragó.

Les conclusions 3 i 11, que es van votar separadament a petició de C's, van estar aprovades per 100 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP) i 28 en contra (PPC i C's). Aquests punts plantegen que la Generalitat reformi lleis o demani la delegació de competències per tenir un paper més determinant en l'autorització, el control de la investigació i l'explotació de jaciments d'hidrocarburs del subsòl, i recomanen al govern que elabori un informe sobre l'efecte en la sobirania de Catalunya del futur acord de lliure comerç entre els Estats Units i la Unió Europea.

Al debat hi van intervenir Cristina Bosch (CiU), Marc Sanglas (ERC), Jordi Terrades (PSC), Maria José Cuevas (PPC), Salvador Milà (ICV-EUiA), Inés Arrimadas (C's) i Quim Arrufat (CUP).


Imatge extreta de http://ecojusticecollaborative.org/stop-fracking-illinois/

Informació extreta de http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_id=158317422

Comentaris