Sant Vicenç dels Horts acull una exitosa VIII FIRA DEL MÓN GEGANTER




El passat cap de setmana de l’11 i 12 d’octubre, la població de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) va acollir la vuitena edició de la Fira del Món Geganter amb èxit! 

La Fira del Món Geganter va ser creada com a acte complementari a la Festa dels Geganters, per promocionar el coneixement i l’intercanvi de totes aquelles activitats geganteres, ja sigui amb xerrades, formacions, jocs, mostres de balls, concerts… 

Els actes van començar durant el matí de dissabte, amb la recepció d’autoritats a l’ajuntament, amb la posterior passejada dels gegants amfitrions i la inauguració de la fira. 

A mig matí, va començar una de les novetats d’aquest any que més bons resultats va donar: el taller formatiu de gralla i tabal. Un taller que es va realitzar durant tot el dia i que va apropar els dubtes i els comentaris que tenen els músics de les nostres colles als professionals. 

Durant tot el dia, a la carpa dels tallers de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC), es va realitzar el taller per construir el teu propi capgròs. Fins a un total de 150 capgrossos van fer-se durant la jornada de dissabte! 

El matí va continuar al saló de plens de l’ajuntament, per donar pas a la xerrada “Els geganters del futur“. Diferents docents de les escoles de Sant Vicenç i forans van explicar la seva experiència i la posada en pràctica del món geganter dins les aules per apropar la cultura popular als nens. Acabada la xerrada, els gegantons de l’ACGC, Pau i Alegria, ens van donar una sorpresa tot presentant el seu nou aspecte millorat, acte que va donar pas als seus 25 anys de vida. 

Per finalitzar la primera jornada de Fira, l’Esbart local va oferir a tots els participants un taller del “Ball de la Disfressada”, dansa típica local. 

Els actes van continuar a la tarda, amb la xerrada oferta pel professional geganter Joan-Miquel Merino, Fira4sobre els mitjans de comunicació dins del nostre àmbit. Seguidament, va donar inici la passejada de gegants i capgrossos pels carrers més cèntrics del municipi, tot finalitzant el recorregut a la Plaça de la Vila, on va començar l’espectacle de balls de gegants i capgrossos “Batecs“, creat i dirigit pel cos de monitors de balls de l’ACGC. 

Per acabar la nit, sopar popular i concert amb el grup Rocktàmbuls. 

La segona jornada de Fira, celebrada diumenge al matí, va començar amb una plantada de tots els gegants participants a la plaça de la Vila. 

Seguidament, va ser el torn dels músics, que van oferir un petit concert per amenitzar el matí, previ a la passejada de gegants realitzada a mig matí. 

Un altre dels actes consolidats a la Fira va ser la presentació de figures noves. Fins a un total de 12 Fira3figures van prendre part de la lluïda mostra, amenitzada pel grup de grallers Canyats de Mataró. 

Per anar finalitzant el matí, calia saber quin municipi acolliria la IX Fira del Món Geganter 2015. Després del Ball de la Disfressada per part de l’Esbart vicentí, els capgrossos de l’ACGC, la Primavera, l’Estiu, la Tardor i l’Hivern, van ser els encarregats de donar a conèixer el municipi agraciat, tot donant la victòria a Puigcerdà! 

Finalment, les autoritats presents van fer uns breus parlaments i en Treball i na Cultura van oferir-nos el Ball de l’Aniversari per cloure la Fira d’aquest any 2014. 

Un total de 40 carpes que van acollir 30 professionals, 25 colles geganteres i més de 2.500 visitants són les xifres que consoliden, una vegada més, aquest esdeveniment. 

Ens veiem el primer cap de setmana de maig del proper any 2015 a Puigcerdà! 



Imatge extreta de http://www.aldia.cat/arts/noticia-mascarell-junqueras-obren-viii-fira-mon-geganter-20141011154939.html
 
Text de Robert Quirantes, extret de www.gegants.cat

Comentaris