'FESTIVITAS BESTIARUM', la gran festa del Bestiari Festiu, el 29 de novembre al Born CC de Barcelona





I no podia començar millor que el 2014, l’any del Tricentenari i en el lloc més emblemàtic d’aquesta efemèrides: el Born Centre Cultural de la capital de Catalunya. Una festa per a totes les entitats de bestiari, amb uns objectius clarament definits:

Objectius
  • Obtenir la declaració oficial del Dia Europeu del Bestiari Festiu (24 de novembre) per part del Parlament Europeu i internacionalitzar-lo, convidant als Europarlamentaris a què hi s’hi adhereixin i promoguin aquesta declaració institucional.
  •  Cercar la participació de les entitats de bestiari federades en l’atorgament dels reconeixements "BEST" tant a agents externs al nostre col•lectiu com a les mateixes entitats federades, mitjançant les xarxes socials, fomentant el mutu coneixement i vinculació.
  • Crear la figura de l’Ambaixador/a del Bestiari Festiu i que ens representi al llarg de l’any davant la societat i els mitjans.
  • Atorgar reconeixements "BEST" transversals, tant dins el món del bestiari com també a una personalitat pública, una entitat, una empresa i un mitjà de comunicació, que s’hagin destacat en fomentar els valors de la cultura tradicional i popular en general i del bestiari festiu en particular.
  • Establir i reforçar llaços d’amistat, reconeixement i intercanvi amb les figures del bestiari festiu europeu (Occitània, França, Bèlgica, Gran Bretanya, Itàlia, Malta....), que s’adhereixen al Dia Europeu del Bestiari Festiu i anar creant el catàleg del Bestiari Festiu Europeu.
  • Vincular cada any la celebració del “Festivitas Bestiarum” a la Capital de la Cultura Catalana, tot territorialitzant-ne la celebració.
Reconeixements "BEST"

A les entitats federades
  1. A UNA PERSONA d'una entitat federada que s'hagi distingit per la seva tasca de defensa, promoció i divulgació del bestiari festiu.
  2. A UN PROJECTE INNOVADOR I ORIGINAL: reconeixement a un projecte que es consideri innovador i original.
  3. A UNA INICIATIVA SOLIDÀRIA: reconeixement a la millor iniciativa solidària.
  4. A UN PROJECTE ESTRATÈGIC: reconeixement a un projecte que pugui esdevenir un referent en el món del bestiari festiu.
  5. A LA CONSERVACIÓ DE TRADICIONS: reconeixement a la millor iniciativa que vetlli per aquesta conservació.
  6. ANIVERSARIS RODONS: diplomes de reconeixements tant a les entitats com a les figures de bestiari que al llarg del 2014 hagin celebrat un aniversari rodó (10, 15, 20, 25 anys, etc.).
Externs, a la trajectòria i difusió
  1. A UN PERSONATGE PÚBLIC que s’hagi distingit en la defensa i promoció de la cultura tradicional popular en general i a la del bestiari en particular.
  2. A UNA ENTITAT O ASSOCIACIÓ per les seves iniciatives, activitats o projectes per la divulgació de la cultura tradicional.
  3. A UNA EMPRESA que hagi excel·lit en l’ajut, promoció i divulgació de l cultura tradicional
  4. A UN MITJÀ DE COMUNICACIÓ que s’hagi destacat per l’estudi i difusió dels valors de la cultura tradicional en general i del bestiari festiu en particular.
El Jurat

Serà el responsable de seleccionar els finalistes de cada un dels reconeixements BEST externs a la trajectòria i difusió. I també als reconeixements BEST a les entitats federades seguint els criteris d’idoneïtat, coherència i solidesa. També vetllarà pel correcte funcionament i validació del procés de votació popular al Facebook. - 3 membres de l’Agrupació del Bestiari.

Estarà format per:
  • 1 representant de la Generalitat (Dir. Gral Cult. Pop. i Associac.)
  • 1 representant de l’Ajuntament de Barcelona
  • 1 representant de l’Organització Capital de la Cultura Catalana
  • 2 representants dels 2 patrocinadors principals
  • 2 persones vinculades a l’àmbit de la cultura popular i tradicional
Procés de votació popular

S’obrirà un procés de votació popular a través de Facebook, tres setmanes abans de l’entrega dels "BEST". Aquest procés es clourà el dia 28 de novembre.

És condició imprescindible per poder votar pertànyer a una entitat federada a l’Agrupació, disposar d’un usuari registrat de Facebook i fer-se seguidor del perfil de l’Agrupació. Només es comptarà un vot per usuari.

Calendari
  • Presentació de candidatures: de l’1 de setembre al 31 d’octubre.
  • Elecció de finalistes: de l’1 al 9 de novembre.
  • Publicació de finalistes i votació popular: del 9 al 28 novembre.
  • Gala Festivitas Bestiarum al Born: dissabte 29 de novembre.
Guardons

Els "BEST" consistiran en unes estatuetes (actualment en procés de selecció de model i artista) a cada una de les persones i entitats guardonades. A les entitats i figures federades que celebrin aniversari rodó se’ls lliurarà un diploma commemoratiu.

Mostra de Bestiari al Born

S’ha previst una petita Mostra de Bestiari Festiu a dins del recinte del Born durant tot el dia 29 de novembre, amb sortides esporàdiques a l’exterior per fer exhibicions i ballades.

Les entitats que aportin figures a la Mostra tindran preferència en el nombre de membres que podran assistir a la gala Festivitas Bestiarum.

Si esteu interessats en participar-hi adreceu-vos per correu electrònic a presidencia@bestiari.cat, quan abans millor.

Presentació del Calendari Social 2015

El calendari social 2015 de la Fundació Mas Albornà estarà dedicat al Bestiari Festiu. Durant la gala es presentarà el calendari i se’n lliurarà un a cada assistent.

Assistència al Festivitas Bestiarium

La gala se celebrarà a la Sala Moragues del Born Centre Cultural amb una capacitat màxima de 220 persones. Tenint en compte els convidats (Generalitat, Ajuntament, Ambaixador, Patrocinadors, Organització, Eurodiputats, Mas Albornà, mitjans de comunicació, reconeixements tant externs com entitats federades...) forçosament s’haurà de limitar l’accés de persones per a cada entitat.

En acabar l’acte, que començarà a les 18:30 i durarà uns 90/100 minuts, se servirà un refrigeri en la mateixa Sala Moragues.


Per a més informació: http://festivitasbestiarum.cat/


 
Informació extreta de www.bestiari.cat
 

Comentaris