Es consolida el Concurs de Carbasses Gegants de Sedó




Aquest diumenge 5 d’octubre va esdevenir una nova edició del Concurs de Carbasses Gegants de Sedó. Aquesta era la setena edició i va comptar amb la participació d’una quarentena de persones que van portar més d’una carbassa cada un, pel que el total de carbasses presentades va arribar al centenar.

Els guanyadors van ser: en categoria absoluta, la carbassa de Carlos Callén, d’Osca, amb 456 Kg; en segon lloc va quedar Josep Balaguer de Castellnou de Seana, amb una carbassa de 160 Kg; i en tercer lloc, Lluís Villaró de Guissona amb un element de 98 Kg. La guanyadora del poble de Sedó va ser Manoli Cabeza amb una carbassa que va pesar 93,50Kg. La primera del municipi de Torrefeta i Florejacs, excloent Sedó, va ser per Lluís Besora, de Selvanera, amb un element de 69 Kg. I la més bonica va ser per a la família Cunyat, del propi nucli de Sedó.

L’acte central del dia va ser la pròpia pesada de carbasses, tot i que activitats paral·leles van acompanyar la festa: els bastoners de la colla de Bastons de Sedó va obsequiar els presents amb les seves dances, hi va haver inflables pels menuts i un tast de productes elaborats amb carbassa. Les campanes de Sedó van repicar abans de missa i la mostra de productes locals i de proximitat va congregar una trentena de parades, consolidant-se així aquesta festa com una de les més importants a nivell de comarca per la temporada de tardor.


Informació facilitada per la Núria Magrans, nmagrans@torrefeta.ddl.net

Comentaris