diumenge, 5 d’octubre de 2014

Els comptes de Marc Márquez
"Hauria signat al principi del campionat arribar al Japó amb opcions per al títol". Així s'acomiadava diumenge al hospitality de HRC a Aragó Marc Márquez. Acabava de protagonitzar el seu segon error seguit en la seva campanya llegendària de MotoGP però, ironies de l'esport, va quedar neutralitzat perquè el seu matalàs li permet ser fidel a si mateix ia seguir prenent riscos sense viure una tragèdia. Així en el pròxim Gran Premi del 12 d'octubre pot ser campió faltant tres carreres per disputar-se fent això mateix que ha fet 11 vegades abans aquest 2014, guanyant la cursa, entre altres possibilitats en les que sí s'hauria ja en compte el que fessin Dani Pedrosa, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo.

Seria la dotzena de la temporada amb el que igualaria el rècord de victòries de Mick Doohan en 1997. I si conquistés la seva dotzena pole també igualaria el rècord en aquest capítol, que comparteixen Doohan i Stoner.

Amb 100 punts per repartir, Pedrosa, Rossi i Lorenzo encara tenen una opció matemàtica d'evitar el títol de Márquez a Motegi, encara que públicament admeten per activa i per passiva que la seva lluita és pel subcampionat -els tres estan separats per 15 punts després del succeït en Alcanyís-. Amb marcar i quedar per davant d'ells també té prou i Marc fins es pot permetre no puntuar, encara que per això Pedrosa també hauria de fer un zero, Rossi no més de 3 punts i Lorenzo no més de 13.

Marc Márquez mai s'ha distingit per utilitzar la calculadora i menys amb semblant matalàs. A Aragó ja advertia que tornaria a córrer riscos per la victòria per allò d'estar tan a prop de Cervera, la seva llar i fins on es va desplaçar el seu club de fans en ple al qual, malgrat la seva tretzè lloc, va dedicar una volta d'honor saludant-lo amb la bandera vermella del 93.

Tampoc toca fer al Japó, segons el seu criteri: "No em retrec res. A Misano sí que tenia clar que ho volia provar i aquí em retrec no haver entrat a canviar. El més important és que faltant quatre carreres ja tinc un 'match-ball'. l'actitud serà la mateixa al Japó. Si fos l'última cursa si seria diferent, però no és el cas. Donaré el 100% tot el cap de setmana amb l'objectiu de guanyar a Motegi ". Encara que sí concedeix que "ara entrem ja en mode campionat i l'important és que puc ser campió al Japó", subratlla.

Tres títols amb dos zeros

Marc Márquez té clarament la sort del campió fins a l'hora d'errar en aquest 2014. En cadascuna de les tres temporades que va finalitzar amb el títol mundial a la butxaca, 2010 en 125cc, 2012 a Moto2 i 2013 en MotoGP, Marc es va permetre fer dos zeros cada vegada. Però aquest any fins a les seves zeros no són tal encara que tant a Misano com a Alcanyís va caure en carrera va acabar puntuant: arrencar un punt a San Marino i diumenge tres a Aragó.Text extret de http://www.mundodeportivo.com/20140930/motociclismo/moto-gp-las-cuentas-de-marc-marquez_54415567327.html#ixzz3EnadT1Hv