Els científics de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona ballen a la recerca de mecenes





Més de 100 científics de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona s’han posat a ballar, amb la bata posada i tot, en un vídeo on animen els ciutadans a col·laborar econòmicament en les seves recerques. Conjuntament amb la peça audiovisual, l’Institut ha posat en marxa una campanya de micromecenatge i de donacions per SMS. L’objectiu: despertar la vocació filantròpica dels ciutadans.

Segons el director de l’Institut de Recerca Biomèdica –i un dels ballarins més animats del vídeo–, Joan Guinovart: “Els fons provinents del Govern s’han de repartir entre molts camps de recerca i aquesta campanya pretén donar la possibilitat a aquelles persones que hagin patit una malaltia, bé ells mateixos o bé un familiar seu, de fer donacions en favor de la recerca contra aquesta malaltia concreta, ja sigui l’Alzheimer, el càncer, la diabetis, etc.”





Institut de referència

L’Institut de Recerca Biomèdica aglutina 23 laboratoris i set plataformes científiques pròpies on treballen més de 400 investigadors de 36 nacionalitats diferents. Des del 2011, l’IRB Barcelona és Centre d’Excel·lència Severo Ochoa pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

A més a més, des de la seva fundació el 2005, l’Institut ha creat tres empreses spin offs: Omnia Molecular – tecnologia per a nous antibiòtics–, Iproteos –compostos per a malalties com l’esquizofrènia, l’epilèpsia i el Parkinson–, i Inbiomotion –de pronòstic de metàstasi de càncer de mama–.


Informació extreta de http://eldigital.bcn.cat/els-cientifics-del-irb-ballen-a-la-recerca-de-mecenes_95375.html

Comentaris