Diada dels PUIG de Perafita · 10 i 11 d'octubre




Els dies 10 o 11 d'octubre'14 commemorem els Puig de Perafita, 300 anys i un mes després de la mort d'en Jaume Puig defensant la barricada del Pla de Palau, l'11 de setembre de 1714!

El dissabte, dia 11 d'octubre, farà 300 anys i un mes de la mort d'en Jaume Puig de Perafita defensant la Barricada del Pla de Palau a Barcelona, als seus 76 anys, i havent sent dels pocs que van estar sempre fidels a la causa dels austriacistes... Ja havia signat el Pacte dels Vigatans al 1705.

Per commemorar les gestes dels Puig, i com a últim acte de commemoració del Tricentenari abans de la Consulta sobre la Independència del 9 de novembre, a Perafita celebrarem la Diada dels Puig de Perafita!

Divendres 10 d'octubre
  • El primer acte serà a les 8 del vespre a l'Església. On els LLUÇAVEUS, que encara no havien cantat a Perafita, ens faran un concert amb el títol “Cantem la Nostra Història”.
Dissabte 11 d'octubre
  • A les 8 del matí, us proposem fer una CAMINADA circular de Perafita a Sant Boi de Lluçanès, amb explicacions didàctiques de llocs destacats durant la Guerra de Successió al Lluçanès a càrrec de Ton Baig. I no ens oblidem de preparar juntament amb l'Ajuntament de Sant Boi, un esmorzar al Centre per recuperar forces mentre ens presenten el llibre infantil: El maletí malgirbat i la llibreta vella, de l'Anna i en Subi.
  • Quan tornem a Perafita potser ens hi trobarem una petita sorpresa relacionada amb l'època...
  • Seguidament al Niu es presentarà el Llibre d'en Josep Albert Planes i en Ton Baig: “LA GUERRA DE SUCCESSIÓ AL LUÇANÈS”. Seguidament es farà una taula rodona per parlar dels Puig i el conflicte, en la que també hi participarà el mediàtic historiador JAUME SOBREQUÉS!
  • Just després, tots els que hagueu comprat tiquet al Cafè del Mig de Perafita, a Cal Bach de Prats de Lluçanès, o a l'Ajuntament de Sant Boi, fins el dia 8 d'octubre, DINAREM una bona PAELLA a la Plaça Sant Antoni, acompanyada de pa, vi, aigua, gasosa, postres, cafè... a 8€ per persona!! I per fer la sobretaula tindrem un concert del gran cantautor JAUME ARNELLA!
  • Després farem una Cercavila acompanyats dels Bastoners i Geganters de Prats. I amb la participació dels Capgrossos de Perafita!
  • Per tornar a recuperar forces, berenarem a la Plaça de l'Església. On, just després, s'hi farà l'ACTE INFANTIL on en Gernat explicarà un conte sobre la Guerra de Successió, i hi farà participar la canalla (de 3 a 12 anys aproximadament) amb gomets... I la resta ja ho veureu!
  • Finalment, el grup de teatre La Trebinella, ens oferirà TEATRE al Pavelló: Els Puig i el Castellnou, quin enrenou! Com a novetat especial i en exclusiva per a l'ocasió: fusionats amb el Grup Tona 78 Talia que representarà l’escena del Pacte dels Vigatans amb Jaume Puig i els seus dos fills.

Organitza

Ajuntament de Perafita
Comissió Lluçanès 2014
Consorci del Lluçanès
Òmnium Cultural
Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès
ANC Lluçanès


Notícia realitzada a partir de la informació facilitada pel Josep Miret, miretj@gmail.com

Programa d'actes extret de http://www.perafita.cat/actualitat/agenda/diada-dels-puig-de-perafita

Comentaris