Cervera acollirà la 94a Jornada de Treball del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya




Aquest proper cap de setmana del 18 i 19 d'octubre tindrà lloc a Cervera la 94a Jornada de Treball del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC).

Qué són les Jornades de Treball?

Cada any el SCIC organitza dues jornades de treball per a tots els directors de les corals que en són membres.

Es realitzen dues vegades a l’any per a directors i responsables, (una a l’inici de curs, a mitjans d’octubre i una altra a final de curs última setmana de juny o primera de juliol). Durant les jornades es tracten temes d’organització i musicals, es facilita el contacte entre els directors i es revisen temes de música o pedagogia que interessin a tots.

Durant aquestes jornades se celebra l’Assemblea General Ordinària i la reunió comarcal amb les corals de les diferents demarcacions. L’assistència és obligatòria per part de totes les corals membres i oberta en els moments de formació per a mestres especialistes i directors que volen participar-hi tot i no ser membres de cap entitat federada.

Activitats formatives que s'hi duran a terme

Descoberta de repertori

- REPERTORI ANUAL PER A LES ACTIVITATS PROPOSADES PEL CURS

L’equip tècnic del SCIC, que està format per directors de reconegut prestigi dins l’àmbit del Cant Coral Infantil és aquell que conforma els projectes musicals de l’entitat, tant en la creació de les diferents activitats anuals, com per l’encàrrec de les obres harmonitzades del Patrimoni XXI i del Programa Comú que es presenta cada any. Són els encarregats de realitzar la descoberta de repertori a tots els assistents a les jornades, donant a conèixer el repertori, fent aportacions de la dinàmica de treball en cada peça i fent propostes diverses a nivell musical.

- REPERTORI D’ALTRES TROBADES, COM EUROPA CANTAT

Els directors i l’equip tècnic que assisteix a grans trobades corals com la darrera a Bergen organitzada per Europa Cantat Junior mostren part del seu treball en aquestes estades als directors membres del SCIC per tal de fer conèixer aquest tipus d’activitats i promoure que les corals federades assisteixin a activitats a nivell europeu, de gran enriquiment per als cantaires.

Tallers

Enguany es proposen dos tallers:

Els sons de Nadal, a càrrec de la directora cerverina Rosa Puig. Aquest taller vol ser una descoberta de repertori al voltant de la temàtica del Nadal. Ho farem des de la visió dels nens/es, i basant-nos en els diferents personatges i elements que formen l'univers nadalenc: Jesús, Maria, Josep, els pastors, els àngels, els Tres Reis, el fred, l'alegria, la pau, ..... Per tot això treballarem cançons de diferents registres, procedències i nivells, però sempre amb un denominador comú: que puguin engrescar i fer-se estimar pels cantaires de les nostres corals.

Llaços entre el Dalcroze i el Cant Coral, a càrrec de la pedagoga Anna Alegre, pedagoga especialista en moviment, llicenciada en rítmica per l’Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra. Mestra de música i rítmica a l’escola Oriol Martorell de Barcelona i professora del programa de Certificat en rítmica Jaques-Dalcroze a Espanya.

Els assistents es distribuiran en dos grups per tal de poder assistir als dos tallers en les diferents franges horàries.

Novetats

Aquest curs les Jornades de Treball estaran reconegudes pel Departament d'Ensenyament com a formació permanent del professorat (un total de 12h entre la 94ena Jornada d'octubre i la 95ena Jornada de juny)

A més, tal com vam fer amb la Jornada del juny passat, també s'obren a altres persones interessades (mestres i professors de música) amb un preu d'inscripció de 10€. Inscripcions a scic@scic.cat


Informació extreta de http://www.scic.cat/ca/activitats/item/350-94es-jornades-de-treball.html

Comentaris