17a Fira MEDITERRÀNIA de Manresa · del 9 al 12 d'octubre de 2014




La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d'espectacles confegit a partir de noves creacions artístiques inspirades en els trets culturals propis de Catalunya i la Mediterrània. Se celebra anualment des de l'any 1998 i ha esdevingut un marc d'intercanvis entre professionals del sector que venen i compren espectacles.

La Fira Mediterrània té un caràcter interdisciplinari i aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Els espectacles programats són de diferents formats -petit, mig o gran-, de sala o de carrer, i adreçats tant al públic adult com al familiar.

La 17a edició se celebrarà a Manresa del 9 al 12 d’octubre de 2014.

La programació artística es basa en dos eixos fonamentals:
  • La cultura popular: entesa com aquella que amplia la base social de la cultura, fent-la arribar a nous col·lectius i públics. Que fomenta la participació, la integració social i vincula el patrimoni immaterial amb les relacions socials. La que va dels videojocs i el graffitti a la cultura tradicional; del teatre social al circ i les arts de carrer, passant per la dansa comunitària, el videomapping o els projectes pedagògics i familiars.
  • Les músiques del món, amb especial atenció a la Mediterrània. La Fira ha esdevingut en els darrers anys un mercat de referència estatal i europeu, amb el focus posat a la Mediterrània. En aquest sentit, la Fira es planteja com a nous objectius consolidar-se com a mercat líder a l’Estat espanyol en músiques del món i potenciar la seva capacitat d’exportació d’artistes i cultura catalana.
Paral·lelament, la llotja professional és un punt privilegiat de contacte i compra-venda tant del sector de les arts escèniques (circ, familiars, arts de carrer...) com de les músiques del món. La Llotja és un fòrum on posar en contacte artistes i creadors, programadors, gestors culturals, institucions, entitats del 3r sector, associacionisme i indústries culturals per parlar de les noves oportunitats que es presenten, des d’una òptica internacional, al voltant de temes com la comunitat, els nous públics, el retorn social de la cultura o la relació entre tradició i arts escèniques, entre molts altres. Un aspecte innovador i enriquidor d’aquestes iniciatives és el fet que a la Fira, a diferència d’altres espais de debat professional, alguns dels projectes exposats es poden veure també sobre l’escenari.

Els objectius de la fira són:
  • Connectar millor la cultura popular, les arts escèniques, la participació i la recerca de nous públics
  • Esdevenir nucli de tendències i idees en l’àmbit de treball comunitari, la participació, la cultura popular i la recerca de nous públics
  • Consolidar-se com a mercat líder a l’Estat espanyol en músiques del món
  • Potenciar la capacitat d’exportació d’artistes i cultura catalana.
  • Incentivar la creació de noves produccions artístiques de qualitat i acostar-les al gran públic
  • Esdevenir aparador i punt principal d'exhibició per al sector de la cultura popular, les arts escèniques i les músiques del món
  • Actuar com a punt de trobada de professionals internacionals
  • Crear corrents d'intercanvi cultural entre els diferents pobles de la Mediterrània
Per a més informació: www.firamediterrania.cat


Informació extreta de http://www.firamediterrania.cat/que-es

Comentaris