Una gran V de 1.800.000 persones demana votar el 9-N

 

 
La Via Catalana 2014 ha aconseguit superar la mobilització de l'any passat. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat la participació en 1.800.000 persones, és a dir, 200.000 més que l'any passat. Milers de persones vingudes d'arreu de Catalunya han dibuixat una gran V amb els colors de la senyera, formant una senyera humana d'onze quilòmetres de llargada, en una jornada reivindicativa i festiva.

El moment culminant de la V ha estat quan les dues capçaleres de la Diagonal i la Gran Via s'han trobat a la plaça de les Glòries i han completat la V. Aleshores, l'Emma, una noia que el 9 de novembre complirà 16 anys, l'edat mínima per poder votar a la consulta, ha començat a caminar i a les 17.14 hores ha introduït un vot simbòlic en una urna com la que està previst usar per celebrar la consulta. Immediatament després, una giga onada ha avançat unint els participants dels dos braços de la V.

La V s'ha format amb voluntat de votar i de Victòria. Aquestes eren les tres paraules que ha simbolitzat la mobilització segons l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Però si ha estat possible ha estat per una altra paraula igualment important: previsió. Milers de catalans d'arreu de Catalunya s'han desplaçat aquest 11 de setembre cap a la capital catalana perquè la convocatòria fos un èxit i ho han fet sense que es produís cap incident.

Clica aquí per accedir a la galeria d'imatges oficials de la V


Imatges extretes de https://twitter.com/Araeslhora

Informació extreta de http://www.324.cat/noticia/2485933/catalunya/Una-gran-V-amb-els-colors-de-la-senyera-demana-votar-el-9-N