'Manelet' Casserras i Solé, nomenat 'Geganter d'honor' de Solsona




El migdia del passat 9 de setembre, just abans de l'inici dels ballets folklòrics de la Festa Major, la plaça Major de Solsona va irrompre en un calorós i sincer aplaudiment en reconeixement de la feina de Manel Casserras i Solé (conegut com el Manelet), l'artista solsoní responsable del manteniment del folklore local, una part del qual és obra del seu pare, i que l'Agrupació de Geganters ha nomenat geganter d'honor.

Tal com explicava Jordi Solé, macip major de l'agrupació, "feia temps que des de l'Agrupació de Geganters volíem homenatjar Manel Casserras, la persona que s'ocupa del manteniment del conjunt folklòric en bon estat i que sempre està a punt quan es tracta dels nostres gegants". Per a Solé "és una manera d'agrair-li el que tenim: uns dels patrimonis festius més rics de Catalunya". A més, “Amb la seva tasca d’artista ha fet arribar el seu treball, la festa i el nom de Solsona en un bon nombre de ciutats i pobles”.

Un punt d'inflexió

El nomenament de Casserras com a geganter d'honor es va afegir a una altra commemoració que és més important del que pot semblar, i és el quarantè aniversari de la participació, per primera vegada, d'un ballador voluntari (en aquella època els portadors del folklore solsoní eren homes a sou de l'Ajuntament) en el ball de gegants de la plaça Major. Va ser Joan Cuadrench, que va substituir un professional que estava indisposat, i que aleshores no era conscient del que representava la seva acció. I és que la festa major d'avui en dia no s'entén sense l'Agrupació de Geganters, el col·lectiu responsable que els gegants, l'àliga, el drac i els altres entremesos agafin vida cada festa major.


Imatge extreta de http://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/12324/manel/casserras/sol/distingit/geganter/honor/placa/major

Informació extreta de http://www.regio7.cat/solsones/2014/09/10/geganters-solsona-nomenen-geganter-dhonor/282286.html


Comentaris