Festa Major de Lliçà d'Amunt 2014 · del 10 al 14 de setembre




Del dimecres 10 al diumenge 14 de setembre, els lliçanencs i lliçanenques celebrem la Festa Major.

Una de les novetats de la Festa Major d'aquest any és el Pregó, el divendres 12 de setembre, que anirà a càrrec de quatre entitats que estan d'aniversari. Enguany es commemoren els 30 anys de la Colla de Gegants i Geganters i del Ball de Gitanes, els 20 anys de La Juguesca de l'ateneu L'Aliança i els 10 anys de la Comissió de Festes. Serà una Festa Major "per bufar espelmes! ".

La Festa Major d'aquest any començarà el dimecres 10 de setembre amb la XXVIII edició del Sopar de les Àvies, l'obertura de l'Embarraca't i la segona edició del Muntronik Festival.

L'edició d'enguany del Sopar de les Àvies comptarà amb la participació de 55 àvies que cuinaran per a 500 comensals aproximadament, entre els quals les autoritats locals i un convidat especial, la identitat del qual sempre és una sorpresa, igual que l'espectacle final. Els tiquets per assistir a aquest sopar s'-han d'adquirir els dies 4 i 5 de setembre, de 9h a 13h, a l'OAC de l'Ajuntament; el preu és de 25 euros. Les places són limitades. Les àvies cuineres poden recollir els seus tiquets els dies 2 i 3 de setembre.

L'Embarraca't, l'espai de referència de la Festa Major, al Pinar de la Riera, torna totalment renovat, amb una nova distribució i un escenari més gran per donar cabuda a diferents actuacions programades durant aquests dies (karaoke, concerts, sessions de DJ, havaneres, el "Vaparir Tour" de Ràdio Flaixbac, exhibicions...); hi trobareu el millor ambient amb les barraques de les entitats.

El Muntronik Festival, que es va estrenar l'any passat, és un festival de música electrònica que inclou un concurs de DJs. Es comptarà amb la presència de DJ professionals de gran renom nacional i internacional com Fatima Hajji.

Els actes de la Diada Nacional de Catalunya centraran el matí del dijous 11 de setembre. A la nit, hi haurà teatre amb l'obra "Els homes són de Mart i les dones de Venus" a càrrec de l'actor Jordi Martínez; les entrades anticipades, que tenen un preu de 5€, es poden adquirir a l'OAC de l'Ajuntament entre els dies 1 i 10 de setembre (hi ha descomptes per a joves i aturats empadronats al municipi); si encara queden entrades, es vendran a taquilla, al preu de 7€, el mateix dia de la representació, a partir de les 21 h.

La Festa d'Homenatge a la Vellesa, que arriba a la XXXVIII edició, tindrà lloc el divendres 12 de setembre, dia festiu local. Després d'un dinar de germanor, els 400 avis i àvies assistents (prèviament inscrits) podran gaudir del concert de tarda de l'orquestra Selvatana, la qual també amenitzarà el ball de la nit.

Les entitats seran les protagonistes del cap de setmana. El dissabte 13 de setembre, hi haurà el Formigueig de la Comissió de Festes, el Correfoc de la Colla de Diables (que comptarà amb la participació de la Colla Gran i la Colla Infantil dels Diables de Cervera Carranquers) i, com a novetat, un Correaigua (anomenat Llevataques). Tornarà a haver-hi concert a la tarda, amb l'orquestra La Chatta, i ball a la nit, amb la mateixa orquestra.




El diumenge 14 de setembre, acturan la Colla de Gegants i Geganters, que estrenaran els gegants Baldiri i Quitèria renovats, i el Ball de Gitanes, que presentaran un nou llibre anomenat "El conte de les Gitanes". I , aquest any, hi haurà un espectacle de fi de festa que combinarà foc, llum i so, el qual no deixarà indiferent a ningú.

I , tota la setmana, des del dilluns 8 fins al diumenge 14 de setembre, s'aniran succeïnt les proves de La Juguesca, entre les quals hi haurà la Cercavila, el divendres 12 de setembre, i l'Estirada del tractor, el darrer dia.

La Festa Major també estarà plena d'activitats infantils i esportives. I , els dies previs, podrem gaudir de cinema a la fresca.

Tampoc us podeu perdre les exposicions: "Art al Casal", de treballs realitzats en els diferents tallers del Casal de la Gent Gran, i "Qui se'n recorda", d'elements i materials de les entitats que aquest any celebren aniversari rodó.


Informació extreta de http://www.llicamunt.cat/ca/pl54/informacio-d-actualitat/noticies-d-actualitat/id1327/la-festa-major-ja-es-aqui.htm

Comentaris