Cervera, a la FIRA de Calella i l'Alt Maresme 2014




La 34 Fira de Calella i l’Alt Maresme fixa la mirada en la commemoració del Tricentenari de 1714.

Érem, som i serem és el subtítol que vertebra temàticament la trenta-quatrena Fira de Calella i l'Alt Maresme, en la tercera i última edició del monogràfic genèric Catalunya, les arrels d’un país únic, traçat en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que se celebrarà del 19 al 23 de setembre vinents al passeig de Manuel Puigvert.

Després de donar a conèixer les especificitats de territoris a priori poc coneguts per als calellencs com són els Pirineus o les Terres de l’Ebre, enguany la proposta versarà sobre el Tricentenari de 1714. Subscrivint els objectius dels propis organitzadors de la commemoració, tant Generalitat de Catalunya com Ajuntament de Barcelona, ‘la commemoració dels fets de 1714 és una oportunitat magnífica tant per celebrar la persistència d’un poble ―i les raons d’aquesta persistència― com, sobretot, per aprendre dels errors i dels encerts’.

Música, festa, participació, gastronomia, lleure... Però també rigor, divulgació i coneixement són els elements que els visitants trobaran articulats en l’edició de 2014 de la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Cervera, com a ciutat inclosa dins la Ruta 1714, ha estat convidada a aquesta edició, en la que participarà amb les següents activitats:

Dissabte 20 de setembre

A les 12 h, les 13 h, les 14 h, les 17.30 h, les 18.30 h, i les 19.30 h, a l’escenari petit de la Fira, acció teatralitzada ‘Cervera: el naixement de la Universitat’. En col·laboració amb l’Ajuntament de Cervera.

A partir de les 22.00 h, per diversos carrers de Calella, correfoc de la Festa Major de la Minerva, amb la participació, d'entre diverses colles, dels Diables ‘Carranquers’ de Cervera. Recorregut: plaça Lluís Gallart, Àngel Guimerà, Jovara, Escoles Pies, fins a la plaça de l'Ajuntament.




Diumenge 21 de setembre

A les 12.00 h, a l’espai de tallers de la Fira, taller infantil d’elaboració d’una titella de dit de bruixeta ‘L’Aquelarret’, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cervera. Durada: 30 minuts.


Per a més informació: http://www.firadecalella.cat/


Comentaris